Egy IT-biztonsági kutató úgy alakította át a Nintendo első jelentős kézi játékkonzolát, hogy az képes legyen a kriptopénzbányászatra is.

Egy nem régi Youtube-videó szerint a Stacksmashing nevű felhasználó a egy először 1989-ben kiadott Nintendo Game Boy játékkonzolt használt arra, hogy bitcoint bányásszon.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mivel a játékkonzolnak nincsenek beépített, vezeték nélküli képességei – és még az internet kora előtt jelent meg – a YouTube-er egy Raspberry Pi mikroszámítógépet kötött a Game Boyhoz, így csatlakozott az internetre, és ezáltal egy Bitcoin-csomóponthoz.

„A célom az volt, hogy az eredeti, nem módosított Game Boyt használjam” – mondta Stacksmashing.

Stacksmashing saját bányászkódot írt a Game Boy ROM-jába, integrálta a bányászszoftvert – amit úgy módosított, hogy telepíthető legyen a játékkonzolra – majd BTC-csomópontot futtatott a számítógépén.

Ennek eredményeképp a nonce-ok egyre csak növekedtek a konzol zöld kijelzőjén, ami azt mutatta, hogy a rig valóban próbált kriptopénzt bányászni.

A hashráta igencsak impresszív, durván 0,8 hash másodpercenként – mondta Stacksmashing, majd hozzátette:

„Ha összehasonlítod egy modern ASIC-bányászgéppel, amely nagyjából 100 terahash/másodpercen fut, akkor láthatod, hogy majdnem olyan gyorsak vagyunk, csak nagyjából 125 billiószor vagyunk lemaradva. Ezzel az aránnyal csak pár billiárd évig tartana egy bitcoin kibányászása.”

Korábban egyébként már többen is megpróbálkoztak azzal, hogyan lehetne játékkonzolokat bitcoin vagy más kriptopénzek bányászatára fogni egy időre, az azonban talán senkinek sem meglepő, hogy ezeket az eszközöket nem arra tervezték, hogy a bányászpiacot célozzák meg vele.

Korábban ebben a hónapban egy kínai szoftverfejlesztő látszólag megviccelte a kriptoágazatot, amikor kijelentette, hogy Ethereumot bányászik PlayStation 5 használatával.

Múlt éven a 1st Playable tagadta azokat a pletykákat, amelyek szerint egyik, Nintendo Switchre tervezett játékukat eltéríthetik úgy, hogy az illetéktelenül bitcoint bányásszon.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Stacksmashingnek az a próbálkozása, hogy egy 8 bites játékkonzolt használjon fel kriptobányászatra, most még csak egy kísérlet volt, a Twitteren azonban kijelentette, hogy folyamat ezzel még nem ért véget.

Az IT-biztonsági kutató azt állítja, hogy már a Nintendo Super Game Boyjal – egy adapterrel, amelyet 1994-ben adtak ki, és lehetővé teszi, hogy a Game Box-játékokat a Super Nintendo Entertainment Systemen belül is játszhassák – is hasonló módon bányászott Bitcoint.

Olvastad már? Ez a norvég milliárdos utálta a bitcoint, most azonban befektető

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!