A világ 100 legnagyobb bankjának 55%-a állítólag kripto- és blokklánckitettséggel rendelkezik.

A kezelt vagyon alapján a 100 legnagyobb bank több mint fele a jelentések szerint befektetője jelentős kripto- és blokklánc-technológián alapuló vállalatoknak és projekteknek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A globális bankóriások a jelentések szerint egyre nagyobb mértékben vesznek részt a feltörekvő kripto- és blokklánccégekben az iparági projektek és vállalkozások korai és késői szakaszának finanszírozása révén.

A Blockdata, egy blokkláncpiaci hírszerző szervezet kutatása szerint a kezelt vagyon (AUM) alapján a 100 legnagyobb bank közül 55 rendelkezik valamilyen formában kitettséggel az újszerű technológiában.

Ez az érintettség a jelentések szerint a bankok által vagy leányvállalataikon keresztül a kripto- és decentralizált főkönyvi technológiával foglalkozó cégekbe történő közvetlen és közvetett befektetésekre terjed ki.

A Blockdata kutatása szerint a Barclays, a Citigroup és a Goldman Sachs a kripto- és blokklánccégek legaktívabb támogatói közé tartoznak, a JPMorgan és a BNP Paribas pedig szintén a feltörekvő térben működő sorozatbefektetők közé tartozik.

Ezek a befektetések egy nagyobb trend részét képezik, amely szerint a blokkláncstartupok jelentős támogatásban részesülnek, és a KPMG jelentése szerint a finanszírozási számok már most megduplázzák a 2020-ban regisztrált összeget.

A kutatás szerint a kriptoletétkezelés is a kriptotérbe merülő bankok egyik fő fókuszpontja. Valóban, az AUM alapján a 100 legnagyobb bank közel negyede vagy kriptoletétkezelési megoldásokat fejleszt, vagy olyan startupokat támogat, amelyek digitális eszközök letétkezelési szolgáltatásait kínálják.

Amint arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, több bank az Egyesült Államokban, Ázsiában és Európában kriptopénz-letétkezelési platformokat épít a kriptovalutákba való előzetes betörés részeként.

A Blockdata három fő tényezőnek tulajdonította a bankok növekvő kripto- és blokklánc-bevonását: a kriptopénz-startupok égbe szökő nyereségének, a szabályozási előrelépéseknek és a banki ügyfelek növekvő igényének a digitális eszközöknek való kitettségre.

Még májusban Yan Zhao, a NYDIG elnöke azt nyilatkozta, hogy az olyan kriptokereskedő óriások, mint a Coinbase hatalmas bevételei miatt a bankok felülvizsgálják a kriptopénzekkel kapcsolatos kezdeti tartózkodásukat.

Ez a hatalmas bevételi potenciál annak ellenére van jelen, hogy ezeknek a nagy kriptovállalatoknak lényegesen kisebb csapatok dolgoznak.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Coinbase 58,09 milliárd dolláros értékével a cikk írásakor a világ 13. legnagyobb bankjának, a Goldman Sachsnak majdnem a felét teszi ki, annak ellenére, hogy a Coinbase csak az utóbbi alkalmazottainak mintegy 4%-át foglalkoztatja.

Olvastad már? Az intézmények úgy vásárolják a Bitcoint, mintha 2020 vége lenne

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!