A Trust Wallet megoldja az Ethereum tárcák jelentős sebezhetőségét

-

A Trust Wallet, egy széles körben használt kriptotárca, azonosított és megoldott egy jelentős WebAssembly (WASM) sebezhetőséget az alapvető tárca szoftveres könyvtárában.

A probléma a Trust Wallet böngészőbővítményen keresztül létrehozott Ethereum és más blokkláncok pénztárcacímeit érintette 2022. november 14. és november 23. között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A projekt a Twitteren megerősítette a javítást, és biztosította a felhasználókat, hogy a legtöbb veszélyeztetett pénzeszköz biztonságban van.

A WebAssemblyt, egy olyan számítógépes kódformátumot, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy több programozási nyelvet használjanak webes alkalmazások létrehozásához, különböző kriptotárcákban alkalmazzák.

A felfedezett sebezhetőséget a Trust Wallet alapvető szoftverkönyvtárában találták, amely a WASM formátumot használta, hogy a felhasználók a böngészőbővítményen belül létrehozhassák kriptotárcáikat.

170.000 dolláros veszteség a sebezhetőség miatt

A Trust Wallet közölte, hogy a probléma felfedezését követően orvosolta a problémát.

Ennek ellenére két exploitot észleltek, ami a becslések szerint mintegy 170.000 dollár veszteséget okozott a problémát kihasználó potenciális hackerek miatt – olvasható egy hivatalos közösségi fórumbejegyzésben.

A kriptotárca hangsúlyozta, hogy a sebezhetőség nem érintette azokat a felhasználókat, akik kizárólag a Trust Wallet mobilalkalmazást használták, más pénztárcaalkalmazásokból származó seed-frázisok segítségével importáltak pénztárcákat a böngészőbővítménybe, vagy 2022. november 14. előtt, illetve november 23. után hoztak létre új pénztárcacímeket a bővítményen keresztül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A csapat a közösségi bejegyzésben megosztotta, hogy megerősítette a pénztárca termékének biztonságát azáltal, hogy gyakoribb biztonsági ellenőrzéseket végzett, és külső auditorokat vont be a biztonsági intézkedések értékelésére.

A projekt megerősítette elkötelezettségét, hogy biztonságos pénztárcaalkalmazást kínál a felhasználók számára.

A Trust Wallet bejelentette, hogy visszatérítéseket tervez, és visszatérítési rendszert hoz létre az érintett felhasználók támogatására, akik a böngészőbővítményen keresztül kapnak majd értesítést.

A tárcaszolgáltató azt is tisztázta, hogy a probléma nem függ össze a MyCrypto alapítója, Taylor Monahan által a közelmúltban kihangsúlyozott biztonsági incidenssel, amelyben azt állította, hogy több mint 5000 ETH-t (10 millió dollár értékben) loptak el rejtélyes módon több felhasználó tárcájából.

zeta

Olvastad már? A DOGE alapítója mentálisan betegnek nevezi az NFT-befektetőket

Kiemelt kép: trustwallet.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.15.

Prémium Ripple (XRP) A piaci összeomlás óta a Ripple (XRP) árfolyama korrekciókat szenvedett el, és még nem mutatta a fellendülés jeleit. A rosszabb még hátravan, mivel a token...

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!