A Theranos bemutatta a világ számára Tim Draper bitcoinos nyakkendőjét

-

A legújabb Theranosról szóló dokumentumfilmnek köszönhetően véletlenül Tim Draper lett a bitcoin legújabb arca.

Olvastad már? Az amerikai Avnet elektronikai óriás mától bitcoin casht is elfogad

Egy újfajta bitcoin reklám

Draper már ismert a kriptoiparban bitcointámogatásáról és a Tezos befektetési projektjéről.
Nemrég az HBO dokumentumfilmjében szerepelt egy bitcoinos nyakkendőben, a film témája a bebukott szilícium-völgyi Theranos startup.

Draper számára a bitcoinos nyakkendő viselése már hagyománynak mondható, a nyakkendőjén számos bitcoinlogó szerepel, egy lila háttéren.
A befektető számos alkalommal viselte már ezt a darabot, az utcán is és a médiának nyilatkozva is.
Ezúttal azonban önálló életre kelt a nyakkendő, nem csak a kriptoközösség beszélt róla, hanem kriptón kívüli híroldalak is.
Meltem Demirors, a CoinShares igazgatója sokakkal együtt nem értette, hogy miért éppen egy Theranosról szóló dokumentumfilm forgatására vette fel Draper a nyakkendőt.

„Ott van Tim Draper egy bitcoinos nyakkendőben és egyszerűen nem értem és nem tudom mit gondoljak róla”– írta a Twitteren

Rosszul elsült reklám?

Mások még ennyire sem támogatták ezt a választást.
A nem kriptotámogató kommentátorok azonnal párhozamot vontak a kriptopénz és a Theranos kétes ügyletei között, melynek értéke egy ponton több mint 9 milliárd dollárra volt becsülve.
Draper korán befektetett a cégbe, ezért sokan úgy gondolják, hogy Draper sem megbízható.
Ezen a véleményen nem segít, hogy Draper korábban megvédte Elizabeth Holmest, a Theranos vezérigazgatóját.

„Úgy érzem, hogy újra egy jelentős szereplőt vesztettünk el.” elmondta a CNBC-nek tavaly májusban, mikor Holmes bukásáról kérdezték, ekkor is a bitcoinos nyakkendőben jelent meg.

Ez nem az első eset, hogy Draper jelentős vitákat kavart a kriptopénzek kapcsán.
A Tezos nevű projekt, amibe személyesen is befektetett és nyilvánosan reklámozza jelentős kavarodást, keltett, miután számos belső harc és késlekedés miatt nem tudnak mit felmutatni a befektetők számára.
Draper kiállt a Tezos alapítói, Arthus és Kathleen Breitman mellett, tagadta a rossz menedzselés vádjait.
Tavaly augusztusban Draper megúszott egy pert, melyet a Tezos csalódott befektetői indítottak.
Mindeközben a bitcoin még mindig jelentős téma 2019-ben, nagyobbnál nagyobb árfolyambecslésekkel. Draper szerint 2023-ra 250.000 dollárt kéne érnie egy bitcoinnak.

Azonban már ezt is meg fogja előzni, hogy mindenki csak bitcoinnal fog kávét vásárolni, a bitcoin kitűnő skálázási megoldásainak köszönhetően.
Ezek a becslések eltörpülnek John McAfee becslése mellett, aki szerint a bitcoin árfolyama 2020-ban eléri az 1 millió dollárt. Ha nem következik be, akkor elég nagyot bukik egy fogadáson.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!