A thaiföldi kabinet jóváhagyja a befektetési tokenek adómentességét

-

A thaiföldi kabinet jóváhagyta a társasági adó és a hozzáadottérték-adó alóli mentességet a befektetési célú digitális tokeneket kibocsátó vállalatok számára – közölte Rachada Dhnadirek kormányszóvivő.

Ez alternatív módszert kínál a vállalkozásoknak a tőkepiacokra való bejutásra és a forrásbevonásra a hagyományos módszerek, például az értékpapírok mellett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kormány becslése szerint a digitális tokenek kibocsátása a következő két évben összesen 128 milliárd baht (3,71 milliárd dollár) lesz, ami az adómentesség miatt 35 milliárd baht potenciális bevételkiesést jelent.

Az elmúlt években a kriptovaluták jelentős teret nyertek Thaiföldön, miután az Értékpapír-tőzsdefelügyelet szabályozta a digitális eszközöket.

Tavaly a kormány tovább ösztönözte az iparág fejlődését azzal, hogy enyhítette a kriptokereskedelemre vonatkozó adószabályokat.

Mindazonáltal az ország központi bankja és más szabályozó hatóságok megtiltották a digitális eszközöket mint fizetési formát, mivel azok alááshatják a pénzügyi stabilitást és az általános gazdaságot.

2022 elején a thaiföldi kormány 15%-os tőkenyereségadót javasolt a kripto befektetők számára.

Hamarosan azonban elvetette a terveket, és mentesítette a kereskedőket a 7%-os hozzáadottérték-adó („VAT”) alól az engedélyezett tőzsdéken.

Ez a lépés bizonyítja Thaiföld elkötelezettségét a helyi kriptoadóztatási szabályok tisztázása mellett.

A kabinet külön intézkedéseket is jóváhagyott a villamosenergia-fogyasztás ösztönzésére és az elektromos járművek alkatrészeinek, köztük az akkumulátoroknak a vámmentes behozatalára.

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!