A Terraform Labs visszavág, a csoportos kereset ellen

-

A Terraform Labs kérelmet nyújtott be a csoportos kereset elutasítására, arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államok értékpapírtörvényei nem vonatkoznak a külföldön fejlesztett protokolljaira.

A Nick Patterson által indított befektetői kereset azzal vádolja a céget, hogy be nem jegyzett értékpapírokat értékesített és megtévesztette a befektetőket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Május 3-án a cég ügyvédei, a Dentons, arra hivatkozva kérték a kaliforniai szövetségi bírót, hogy utasítsa el a keresetet, hogy a szövetségi értékpapírtörvények nem alkalmazhatók, mivel a protokollokat az Egyesült Államokon kívül fejlesztették ki és használják.

Az ökoszisztéma összeomlása és jogi csatározások

A Terra/Luna ökoszisztéma 2022 májusában összeomlott, aminek következtében dollármilliárdok tűntek el a kriptopiacról.

Az esemény számos pert eredményezett a Terraform Labs, az alapító Do Kwon és a hozzá kapcsolódó szervezetek, például a Luna Foundation Guard ellen.

Ezt a konkrét csoportos keresetet 2022 júniusában nyújtották be, többek között azzal az állítással, hogy a Terra tokenek (UST és LUNA) értékpapírok voltak.

A Law360 szerint a Terraform Labs elutasítási indítványa azt állítja, hogy a szövetségi értékpapírtörvények és a perben szereplő postai és távirati csalás vádjai csak belföldön érvényesek.

A cég azzal érvel, hogy a felperes, Nick Patterson nem hivatkozott megfelelően arra, hogy a postai és elektronikus csalás vádjai belföldön történtek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az indítvány továbbá azt állítja, hogy a felperes nem azonosította a Terra tokenjeit tartalmazó digitális pénztárcák helyét, ami semmissé teszi a „belföldi kár” állításait.

Februárban a Securities and Exchange Commission beperelte a Terraform Labs-t és Do Kwont, akiket egy több milliárd dolláros értékpapírcsalás megrendezésével vádoltak.

Áprilisban egy dél-koreai bíróság úgy döntött, hogy a LUNA nem minősül értékpapírnak az ország tőkepiaci törvénye alapján.

A Terraform Labs társalapítója, Hyun-seong Shin és kilenc, a céggel kapcsolatban álló személy ellen április 25-én vádat emeltek Dél-Koreában, csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás vádjával, majdnem egyéves nyomozás után.

Olvastad már? A Solana Alapítvány bemutatja az NFT Showdown-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!