A szankciók nyomására az orosz kormány a kriptovaluták szabályozására törekszik

-

A moszkvai központi bankot és a pénzügyminisztériumot arra kérte az orosz kormányfő, hogy december 1-jéig állapodjanak meg az ország digitális eszközpiacának fejlesztésére vonatkozó elképzelésről.
Más szabályozókkal együttműködve közös álláspontot kell kialakítaniuk a szabályozáshoz szükséges jogi keretekkel kapcsolatban is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mihail Mishustin orosz miniszterelnök utasította a pénzügyminisztériumot, hogy az Orosz Nemzeti Bankkal közösen készítse elő és december első napjáig nyújtson be konkrét javaslatokat az Orosz Föderáció digitális pénzügyi eszközök (DFA) piacának jövőjére vonatkozóan.
Az orosz kormányfő az utasítást a nemzet pénzügyi rendszerének szentelt ülést követően adta ki.
A tisztviselő hangsúlyozta, hogy a jelenlegi körülmények között a DFA-k megkönnyíthetik az áruk behozatalával és az orosz exporttal kapcsolatos zavartalan fizetéseket.
A pénzügyminisztériumnak és a monetáris hatóságnak emellett együtt kell működnie az orosz pénzügyi felügyeleti szervvel, a Rosfinmonitoringgal, a Szövetségi Adószolgálattal és a Szövetségi Biztonsági Szolgálattal, hogy december 19-ig egységes álláspontot dolgozzanak ki a digitális valuta oroszországi kibocsátásának és forgalmának szabályozására irányuló elképzelésekről.
A szövetségi jogszabály, amelynek része a minisztérium által februárban javasolt „A digitális valutáról” szóló új törvényjavaslat, a kriptovaluta-bányászatra – az energiában gazdag Oroszországban egyre növekvő iparágra – vonatkozó szabályokat is bevezetné, és legalizálná a digitális eszközök alkalmazását a nemzetközi elszámolásokban. Javaslatok várhatóak a digitális rubel költségvetési célú felhasználásáról is.

Mind az orosz központi bank digitális valutáját, mind a decentralizált kriptovalutákat olyan eszköznek tekintik most Moszkvában, amely csökkentheti a szankcióknak az orosz gazdaságra és külkereskedelemre gyakorolt negatív hatásait.
A hét elején a pénzügyminisztérium pénzügyi stabilitási osztályának igazgatója, Ivan Chebeskov jelezte, hogy már jövőre nemzetközi kriptotranzakciókat vár.
A pénzügyminisztérium és a központi bank feladata, hogy aktualizálják Oroszország „A pénzügyi piac 2030-ig tartó fejlesztésének stratégiáját”.
A dokumentumot Putyin elnök utasításait és – Mishustin szavaival élve – az uralkodó geopolitikai helyzetet figyelembe véve kell felülvizsgálni.
Idén januárban Vlagyimir Putyin sürgette az orosz kormányzati intézményeket, hogy jussanak konszenzusra a kriptoipar szabályozásáról, és kiemelte Oroszország bányászati potenciálját.
Augusztusban Mihail Mishustin a digitális eszközöket a határokon átnyúló fizetések „biztonságos alternatívájaként” jellemezte.

Olvastad már? Robert Kiyosaki arra sürgeti a befektetőket, hogy szálljanak be a kriptóba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!