A SEC zavaros regisztrációs módja árt az amerikai kripto vállalkozásoknak

-

A Securities and Exchange Commission (SEC) egyértelműségének és iránymutatásának hiánya megnehezíti az amerikai székhelyű kripto vállalkozások számára tokenjeik vagy termékeik regisztrálását.

Egy nemrégiben adott interjúban Gary Gensler, a SEC elnöke hangsúlyozta, hogy a kriptoprojektek regisztrációs folyamata ugyanolyan egyszerű és könnyű, mint egy vállalat bejegyzése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Sok startup azonban azt tapasztalta, hogy a valóság ennél sokkal összetettebb.

Gensler megjegyzései azután hangzottak el, hogy a Kraken kriptotőzsde nem regisztrálta a staking termékét, ezért kártérítést kellett fizetnie és le kellett állítania a programot.

A SEC elnöke kijelentette, hogy a Krakennek és más cégeknek tudniuk kellett volna, hogyan kell regisztrálniuk, és hogy úgy döntöttek, nem teszik meg.

Mindazonáltal a cselekvőképes iránymutatás és a digitális eszközökre szabott szabályozási keret hiánya lehetetlenné tette a legtöbb kriptoprotokoll számára a regisztrációs követelményeknek való megfelelést.

Kihívások a SEC regisztrációs folyamatában

A SEC által a Coinbase, egy általa regisztrált vállalat ellen nemrégiben indított eljárások is rávilágítanak arra, hogy a kripto vállalkozásoknak milyen nehézségekkel kell szembenézniük a szabályozásoknak való megfelelés során.

A SEC Wells értesítést küldött a Coinbase-nek, amiért értékpapírnak tekintett tokeneket jegyzett értékpapírtőzsdei regisztráció nélkül, és nem regisztrált staking terméket kínált.

Pedig a Coinbase már korábban, 2022-ben szabályalkotási kérelmet nyújtott be a SEC-hez, amelyben tisztázni kívánta a digitális eszközök működő piacához szükséges megoldatlan kérdéseket, beleértve a tőzsdei regisztrációt és a stakinget. A beadványt nem bírálták el.

Egy új vállalat alapítása olyan dokumentumok és űrlapok benyújtásával jár, amelyek viszonylag egyszerűek és egyértelműek, de egy kriptotermék regisztrálása a SEC-nél sokkal összetettebb.

A regisztrációhoz szükséges formanyomtatványok, például az S-1-es űrlap, kitöltéséhez általában egy sereg ügyvédre és dollármilliókra van szükség, ami megnehezíti a kisvállalkozások számára a szabályozások betartását.

A jelenlegi regisztrációs formanyomtatványok olyan közzétételi kötelezettségekre is alapulnak, amelyek nem megfelelőek a kriptográfia egyedi szempontjai szempontjából, és kiszolgáltatottá teszik a befektetőket.

Több kriptoprojekt is megpróbálkozott a regisztrációval, akár egy SEC-megállapodás részeként, akár saját kezdeményezésre, de a legtöbbjük kudarcot vallott.

Ezeknek a projekteknek a küzdelmei és az ebből eredő kudarcai jól mutatják, hogy a „regisztrációhoz vezető út” jelenleg nem járható út.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az egyértelműség hiánya

Az S-1-es űrlap a magánvállalkozások által használt leggyakoribb regisztrációs űrlap, amikor tőzsdére akarnak lépni vagy első nyilvános kibocsátást (IPO) kívánnak végrehajtani.

A jelenlegi közzétételi keret azonban alapvetően nem felel meg a legtöbb tokennek, mivel olyan kibocsátó-értékpapír kapcsolatot feltételez, amely a decentralizált rendszerekben nem létezik.

A nyilvánosságra hozatal különböző hiányosságai a formanyomtatványok és azok a helyek, ahol egyértelműségre van szükség ahhoz, hogy a regisztráció járható út legyen, és megfelelően tájékoztassa a befektetőket.

A SEC jelenlegi álláspontja azt vallja, hogy a legtöbb kriptoprojektet regisztrálni kell, ugyanakkor lehetetlenné teszi a regisztrációt.

Ez a kriptográfia szabályozási tilalmának felel meg, amely meghaladja a SEC hatáskörét.

A jelenlegi rendszerben a SEC-nél regisztráló kriptoprojektek életképességéről szóló konszenzus kialakítása valódi, őszinte vitát ösztönözhet arról, hogy hogyan kellene szabályozni ezt az iparágat, a Capitol Hill-lel mint a kötelezettségvállalás központjával.

zeta

Olvastad már? Arbitrum Airdrop: 500 ezer dollárnyi tokent loptak el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!