A SEC jóváhagyja az első Bitcoin ETF-et

-

Az amerikai SEC jóváhagyja az első tőkeáttételes Bitcoin Futures ETF-et, míg a Coinbase és a Binance elleni perek az altcoinokat befolyásolják, így a jövőbeli hatásai bizonytalanok.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) jelentős lépést tett azzal, hogy jóváhagyta az első tőkeáttételes Bitcoin Futures ETF-et.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az áttörő fejlemény az első ilyen jellegű ETF, amely az Egyesült Államokban elérhető, és a kereskedés kedden kezdődik.

Nagy tőkeáttétel, nagy jutalom

Az ETF vagy tőzsdén kereskedett alap egy olyan befektetési eszköz, amely meghatározott eszközök teljesítményét követi. Itt a BITX ETF a Bitcoinra összpontosít.

Ami ezt az ETF-et egyedivé teszi, az a tőkeáttételes stratégiája, amelynek célja, hogy a Bitcoin hozamát kétszeresére növelje.

Ezt a tőkeáttételt pénzügyi derivatívák és egyéb eszközök alkalmazásával éri el.

Így a befektetők potenciálisan profitálhatnak a Bitcoin árfolyamának felfelé és lefelé irányuló mozgásából egyaránt.

Ennek a határidős alapú ETF-nek a bejegyzése közvetlen következménye az iparágon belüli fejleményeknek, különös tekintettel a BlackRock Bitcoin Spot ETF-ek bevezetésére irányuló kezdeményezésére.

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelő cége, regisztrációs nyilatkozatot nyújtott be egy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) számára.

Nevezetesen, a BTC ETF a befektetési társaság iShares egységéhez tartozik.

Továbbá, a Coinbase, egy prominens amerikai kriptopénz tőzsde, a Trust Bitcoin állományainak letétkezelőjeként fog működni.

Meleg és hideg

A SEC várhatóan jóváhagyja a BlackRock ETF-kérelmét is. Bár ez a hír kedvezőnek tűnik a kriptopénzpiac számára, a SEC közelmúltbeli intézkedései ellentmondanak ennek az álláspontnak.

A szabályozó testület Coinbase és Binance elleni perei számos altcoinra gyakoroltak hátrányos hatást, mivel a SEC sokakat közülük értékpapírnak minősít.

Csak az idő fogja megmondani, hogy a SEC viselkedése milyen hatással lesz a kriptopiac általános állapotára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoinra gyakorolt hatás

Bár a szabályozás jövője és annak az altcoinra gyakorolt hatása továbbra is bizonytalan, a Bitcoin árfolyama a közelmúlt eseményeinek köszönhetően rallyt produkált.

A cikk írásakor a BTC 30.698 dolláron kereskedett. Árfolyama jelentős emelkedést tapasztalt az elmúlt hét folyamán a BlackRock bejelentését követően.

A Bitcoin-tranzakciók sebessége azonban érezhetően csökkent.

Ez azt jelezte, hogy csökkent a kereskedési aktivitás, mivel az emberek ebben az időszakban megtartották a BTC-jüket.

Forrás: Santiment

Olvastad már? Új rekordárat érhet el a Bitcoin idén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!