A Ryanair vezérigazgatója egy centet se fektetne bitcoinba

-

Micheal O’Leary, a Ryanair légitársaság vezérigazgatója meglehetősen negatívan vélekedik a bitcoinról.

O’Leary nemrég a The Timesnak elmondta, hogy a bitcoin egy Ponzi-csalás és azt javasolja a befektetők számára, hogy kerüljék azt el:

„Soha nem tettem és soha nem is fogok akár egy centet is bitcoinba fektetni, mivel szerintem ez egy Ponzi-csalás. Mindenki számára ajánlom, hogy kerülje a bitcoint, mint a pestist.”


O’Leary egy „Bitcoin Lifesytle” nevű csalásra is kitért, amely az ő nevével élt vissza korábban.
Egy hamis újságcikk egy nem létező újságtól azt állította, hogy O’leary egy Late Show-interjúban dicsekedett Ryan Rubridy házigazdának azzal, hogy mennyi pénzt keresett egy automatizált bitcoinkereskedési rendszerrel.
A csalás kampánya szerint ez a kis hír elegendő volt ahhoz, hogy Írország Nemzeti Bankja betelefonáljon a műsorba, arra kérve az illetékeseket, hogy a felvétel ne kerüljön adásba.
 
Csupán az a bökkenő, hogy Írország Nemzeti Bankja nem is létezik.
Elterjedt gyakorlat, hogy egyes kriptopénzes csalások hírességekkel és tehetős emberekkel próbálják eladni magukat a potenciális „befektetők” számára.
Áprilisban egy bitcoincsalás azt állította, hogy Sussex megye hercege és hercegnője, Harry Charles, Albert David és Meghan Markle is támogat egy hasonló csalást.
Márciusban Janet Jackson milliárdos exférje, Wissam Al Mana követelte a Facebooktól, hogy fedje fel, ki fizetett azért, hogy vele reklámozzanak egy kriptopénzes csalást.

Olvastad már? 5 ok, amiért a bitcoin a bikafutam elején van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!