A rövid távon gondolkozó befektetők kerüljék a kriptót

-

Az idei karácsony nem volt túl kegyes a tőzsdepiachoz és a kriptopénzekhez. Mindezek ellenére a CNBC Fast Money című műsorának adott interjúban Asiff Himji, a Coinbase elnöke szerint annyira nem vészes a helyzet.

Olvastad már? A blokklánc és az autóipar jövője

Az innováció éve

Arról kérdezték mi is történt 2018-ban a kriptopénzekkel a tavalyi ígéretek és elvárások után. Himji emlékeztette a nézőket, hogy tavaly ilyenkor ő figyelmeztette a befektetőket, hogy legyenek óvatosak.

2017-ben a legtöbb kriptobefekető még azt hitte, minden álma megvalósul. Aztán jött a Coinbase nyilatkozata, amely hideg zuhanyként érte az embereket: az árak valószínűleg túlinflálódtak.

Himji azt nyilatkozta, hogy ebben az évben minden eddiginél több innováció történt, és az intézményi befektetők kriptovásárlási kedve is egyre növekedett – az alacsony kereskedési mennyiség ellenére.

Nem a bátortalanoknak való

Miután megkérdezték a bitcoin jelenlegi, 3800 dolláros árának jelentőségéről és ennek a váltóra gyakorolt hatásárról, Himji kikerülte a választ, mondván, hogy évekkel ezelőtt egyedül a bitcoin számított. Aztán megjelent az ethereum és mára már több mint 3-4 ezer kriptopénz kapható.

„De ezek közül talán csak 200 olyan van, amely tényleg jelentőségteljes.”

Miután lehordta a kb. 2800 haszontalan kriptopénzt, folytatta:

„A Coinbase célja, hogy minél több jelentőséggel rendelkező kriptopénzt tegyen elérhetővé a befektetők számára, minél több országban.”

Megerősítette azt is, hogy komoly elvárásokkal néznek a következő év elé, és szerinte most kezdődik majd a következő jelentős kriptohullám.

Mi történt 2018-ban?

Arról is faggatták, miért nem tudta 2018 beváltani az intézményi befektetők reményeit. Himji azt mondta, hogy a kriptopénzekbe beszálló emberek száma jelenleg a csúcson van.

„Több száz intézmény csatlakozott kriptopénzfigyelő rendszerünkhöz.”

Elmondta, hogy az intézményi befektetőknek szüksége van egy hiteles felületre, amelyen kereskedhetnek, illetve egy megfelelő figyelőszolgálatra, amely tárolja befektetésüket.

A megfelelő likviditás is elengedhetetlen számukra, és a szabályozás sem utolsó kérdés – ebben egyébként a Coinbase az élen jár.

Annak ellenére, hogy a 2018 egy borzalmas év volt a hagyományos befektetők számára, a következő év remek lesz az intézmények szempontjából – tette hozzá.

Részvényt fog kibocsájtani a Coinbase?

Kíváncsiak voltak rá, hogy a tőzsdére menne-e a cég a kriptopénzek jelentős áresése után. Himji azt mondta, hogy legjobb tudomása szerint a cég 8 milliárd dollárt ér, majd hozzátette azt is, hogy egyetlen befektetőjük sem spekulált az általuk kínált kriptopénzek rövidtávú árfolyamán.

„Ha intézményi befektetőként akár egy éves távlatban gondolkodsz, nem kellene kriptóhoz nyúlnod.Azonban ha hosszú távon szemléled az eseményeket, akkor a Coinbase a legjobb lehetőség számodra, hogy beszállj a kriptopénzekbe.”

Himji végül beismerte, hogy a cég jövedelme nagyban függ a kereskedések mértékétől, és hogy ez a szám jelentősen csökkent a közelmúltban.

A vezérigazgató végül mintegy összefoglalásként kijelentette: „messze vagyunk még a részvénykibocsátástól”.

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!