A Polygon új ATH-je – Mit jelent ez a MATIC számára?

-

A Polygon (MATIC) napi aktív címei új, minden idők legmagasabb értékére (ATH) szöktek, mivel a proof-of-stake (PoS) láncban 2024-ben továbbra is nagyobb a felhasználói részvétel.

Az X közösségi platformon közzétett bejegyzés szerint a hálózat tranzakcióiban részt vevő egyedi címek száma február 16-án elérte a 845 530-at, ami 7%-os növekedést jelent az előző naphoz képest.

polygon
Forrás: Polygon Scan

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt egy év során parabolikusan emelkedett

A Polygon hálózat kihasználtsága 2023 utolsó szakaszában kezdett emelkedni, és a lendület jócskán kitartott 2024-ben is.

A napi aktív címek száma 75%-kal emelkedett az év végi (YTD) alapon. Az éves időtávon az emelkedés enyhén szólva is meteorikus volt.

Éppen egy évvel ezelőtt a Polygon mindössze 285 000 napi aktív címmel rendelkezett, ami közel egyharmada a Polygon jelenlegi számának.

Az emelkedő trend mögött álló másik nagy beszédtéma az volt, hogy a Layer-2 megoldás képes volt teljesen felülmúlni az alapszintű Ethereumot (ETH) a napi felhasználók számát tekintve.

A két lánc decemberben fej-fej mellett haladt az Artemis statisztikái alapján. A szakadék azonban 2024-ben tovább tágult, és a Polygon nagy előnyre tett szert az Ethereummal szemben.

polygon
Forrás: Artemis

A láncon belüli tranzakciók csökkenése

Érdekesség, hogy miközben a felhasználói bázis bővült, a hálózat kihasználtsága nem követte ugyanazt a trendet.

A napi Polygon on-chain tranzakciók hétnapos mozgóátlaga (MA) 55%-kal zuhant a december közepén tapasztalt Inscriptions-őrület óta.

polygon
Forrás: Artemis

A futures piac medvésen áll a MATIC-kal kapcsolatban

A növekvő felhasználói elkötelezettség jó előjel volt a lánc natív tokenje, a MATIC számára, amely a CoinMarketCap szerint 10%-os nyereséget halmozott fel az elmúlt hónapban.

Nevezetesen, a bálnák az elmúlt hónapban felhalmozási hullámban voltak, ami erősen segíthette az árfolyam emelkedését.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Santiment adatainak vizsgálata szerint az 1000-nél több érmét birtokló csoportokhoz tartozó címek jelentősen megugrottak az elmúlt hónapban.

Forrás: Santiment

Meglepetésre a derivatívák piacának többsége még mindig a MATIC emelkedése ellen fogadott.

A Coinglass szerint a Longs/Shorts arány e cikk írásakor 0,91 volt, ami a medvés tőkeáttételes kereskedők dominanciáját jelzi.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Digitális szerencse: A kripto előnyeinek felfedezése az online kaszinók világában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!