A Polkadot küzdelme a medvékkel fokozódik

-

A 2023-as év utolsó negyedévének egy hete a kriptopénzpiac gyászosnak tűnik, mivel a medvék világossá tették álláspontjukat.

És a Polkadot (DOT) sem volt ez másképp. A hálózat fejlődése a harmadik negyedévben igencsak lenyűgöző képet mutatott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DOT árfolyama azonban más hangulatot osztott meg, mint a hálózat.

Ez még a cikk írásakor is igaz maradt, mivel a DOT 3,81 dolláron cserélt gazdát. Az altcoin az elmúlt hét napban 8,63%-kal, az elmúlt 24 órában 5,36%-kal alacsonyabb szinten kereskedett a CoinMarketCap adatai szerint.

Míg az árfolyam fájdalmas pont volt a hálózat számára, a Polkadot Insider megosztotta a Polkadot heti összefoglalóját a Polkadot közösségi mutatóiról. Az árpályával párhuzamosan a DOT társadalmi frontja is aggasztó képet festett.

Az összefoglaló szerint a DOT körüli medvés hangulat 127,3%-ra emelkedett, míg a bikás hangulat 3,9%-os csökkenést mutatott. Továbbá, a közösségi megjegyzések 2,8%-os visszaesést szenvedtek el.

A vártnál közelebb van a fellendülés?

A kereskedők, akik a DOT árfolyamának változásait várják, csalódottak lehetnek, és jó okkal.

Mivel a DOT október 9-én 4,14%-kal a nyitóárfolyamnál alacsonyabb szinten kereskedett, a DOT mutatói is a medvéknek kedveztek.

Bár a Moving Average Convergence Divergence (MACD) azt mutatta, hogy a MACD-vonal a jelzővonal felett volt, trendforduló volt látható.

Továbbá a Relative Strength Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI) a túladott régió felé mozdult el.

Míg az RSI a 33,02-es értéken a túladott régió közelében volt, addig az MFI már a túladott régióba került, és 16,93-as értéken állt.

Ez egyértelműen azt jelezte, hogy a medvék irányítanak, de azt is jelezte, hogy trendfordulóra kerülhet sor.

A kereskedőknek azonban türelmesnek kell maradniuk ahhoz, hogy egy egészséges trendforduló bekövetkezzen.

polkadot
Forrás: TradingView

Csalódás a Polkadot kereskedőknek

Míg a DOT árfolyammozgása elég volt ahhoz, hogy csalódást okozzon a kereskedőknek, volt még más is, ami a medvés aggodalmakat tovább növelte.

Az Intelligence platform adatai azt mutatták, hogy a fejlesztési aktivitás és a kiegyensúlyozott hangulat az elmúlt három napban csökkent.

Bár az elmúlt napban megugrott a volumen, ez keveset ért, mivel az altcoin veszteséggel kereskedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A DOT fejlesztési aktivitása az elmúlt három hónap legalacsonyabb szintjére esett.

Ez azt jelzi, hogy a DOT fejlesztői nem járultak hozzá a hálózat fejlesztéséhez.

Továbbá a kiegyensúlyozott hangulat csökkenése a kereskedők bizalmának és az altcoin iránti pozitív hangulat elvesztését jelezte.

polkadot
Forrás: Santiment

Olvastad már? Saját mikrocsipet fejleszt az OpenAI

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!