Közel 130.000 tranzakció vár megerősítésre.

A diagramok ma kizárólag vörös számokat és a meredek csökkenéseket mutatnak, mivel a Bitcoin egyik napról a másikra 15%-ot esett vissza, egészen a 52.144 dolláros mélypontig.

A csökkenés keltette pánik miatt sokan kiszálltak a piacról, ami erős forgalmi dugót okozott a Bitcoin-blokkláncon.

A Johoe-Hoenicke adatai szerint közel 130.000 tranzakció vár megerősítésre a blokkláncon, így a Bitcoin átlagos tranzakciós díjai négy hónapos csúcsot értek el, 46,88 dollárral, ami kb. 200%-os növekedésnek felel meg április 4. óta, amikor az átlagos tranzakciós díj 15,56 USD volt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Bitcoin szűk keresztmetszete

David Gerard, a blokklánc-technológia kritikusa a „kijáratok” felé rohanó Bitcoin-tulajdonosok mai, váratlan torlódásáról beszélt.

Darius Sit, a QCP Capital kereskedője szerint a piaci zuhanás oka egy pletyka, miszerint az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma el akarja ijeszteni a nagy pénzintézeteket a kriptopiachoz fűződő pénzmosások miatt.

Ha ez a pletyka igaznak bizonyulna, a kereskedők eladnák a kriptójukat attól tartva, hogy az árak még tovább zuhannak.

A helyzetet tovább súlyosbítják Kína Hszincsiang tartományában történt áramkimaradások, mivel ez a régió a Bitcoin-bányászat központja.

A Bitcoin hashrátája, azaz a globális Bitcoin-hálózat tényleges számítási teljesítményének mutatója 145 exahashről egy nap alatt 105 exahashre esett vissza.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A BitinfoCharts adatai szerint pedig jelenleg másodpercenként 120 exahash a teljesítmény.

Míg egyes kereskedők eladni sietnek, mások a tegnapi összeomlásra kiváló lehetőségként tekintenek arra, hogy olcsóbb áron vásároljanak. Végül is, ami másnak szemét, az valakinek kincs.

Olvastad már? Willy Woo szerint a kínai áramkimaradás okozta a bitcoin letörését

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!