A BNB ára több mint 20%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában, több kulcsfontosságú ok miatt.

A Binance Coin – a Binance és a Binance Smart Chain natív kriptovalutájának – ára az elmúlt 24 órában több mint 20%-kal emelkedett.

A gyors fellendülés az egész piacra kiterjedő korrekció után következett be április 18-án, mely során a nagyobb kriptovaluták, köztük a bitcoin és az ethereum meredeken visszaestek.

Az ETH például 2400 dollárról 1900 dollárra esett vissza, míg a Bitcoin 60.000 dollárról egészen 52.000 dollárig süllyedt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A túlfűtött határidős piac visszaáll

A piacon rövid idő alatt meredek visszaesés volt tapasztalható, mert a határidős piac rendkívül túlhevült. Több mint 10 milliárd dollár értékű kriptovaluta-pozíciót likvidáltak egyetlen nap alatt, és ebből több mint 5 milliárd dollárnyit tett ki a BTC.

Mivel a visszaesés inkább technikai jellegű volt, amit a likvidálások sorozata okozott, így a piac viszonylag gyorsan visszanyerte a veszteségeket.

Az is nyilvánvaló volt, hogy a határidős piac vezette a korrekciót, mert a főbb kriptovaluták árfolyama alacsonyabb volt a határidős piacon, mint az azonnalin.

Adam Cochran, a Cinneanhaim Ventures partnere kifejtette:

„Azt hiszem, amit láttunk, az a szoros kiskereskedelmi pozíciók összeomlása volt a hétvégi piacon, de valahol történt egy hiba is, amely miatt a stop-loss ügyletek nem teljesültek, és amikor ez megtörtént, egy 63 millió dolláros pozíció került veszélybe.”

Hozzátette, hogy egy 63 millió dolláros pozíció likvidálása sokkolta a piacot, de ami még fontosabb, hogy ez a kriptovalutákat is a gyors zuhanás veszélyének tette ki.

Cochran hozzátette:

„Ez a 63 millió dolláros pozíció likvidálása az, ami a piacot komoly veszélybe sodorta, de addigra már teljesítményproblémák voltak a Binance-szel és a kiugró gas költségekkel kapcsolatban, tehát senkinek nem volt módja a likvidálás visszavonására vagy arbitrázsra.”

A BNB alapjai továbbra is erősek

A határidős piac által vezérelt visszaesés után az erős alapokkal rendelkező kriptovaluták kezdtek először helyreállni. Míg a BTC és az ETH viszonylag gyorsan, 12%-kal és 15%-kal visszaálltak a mélypontjukhoz képest, a BNB az elmúlt 24 órában mindkettőt felülmúlta.

A BNB kiváló teljesítménye két pozitív tényezőnek köszönhető: a Binance rekordméretű, 600 millió dolláros BNB-elégetésének és a Binance Smart Chain mutatóinak emelkedő trendjének.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Április 16-án a Cointelegraph arról számolt be, hogy a Binance 600 millió dollár értékű BNB-tokent égetett el 2021 első negyedévében, ezzel csökkentve a forgalomban lévő kínálatot.

Ebből az következik, hogy a tőzsde legalább 750 millió dolláros nyereséget termelt az első negyedévben.

Ezenfelül, a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao a hétvégén hangsúlyozta, hogy a Binance nem tervezi eladni BNB-tartalékát, ami a teljes kínálat 40% -a, ellenben a Coinbase bennfenteseivel, akik csak a múlt héten állítólag 5 milliárd dollár értékű COIN-részvényt adtak el.

Ennélfogva, amikor a piac fellendülésnek indult, a BNB nagyobb lendülettel növekedett, valószínűleg a 600 millió dolláros égetés eredményeként.

A tokenek elégetésekor a Binance Smart Chain napi tranzakcióinak száma meghaladta az 5 milliót.

Forrás: Bscscan.com

Mivel a BNB a Binance Smart Chain blokklánc-hálózat natív tokenje is, a növekvő felhasználói aktivitás pozitívan befolyásolja a BNB értékét, hozzájárulva annak gyors helyreállásához.

A kereskedők várták a visszaesést

Az „Altcoin Psycho” néven ismert tréder szerint, a kereskedők készen álltak a vásárlásra, amint az altcoinpiac visszaesik.

„A kereskedők várták a visszaesést. Egész héten piaci zuhanásra számítottam, mégis lusta voltam és rosszul pozicionáltam magam. Több mint 10 altcoin volt a listámon, mégis csak az ethereumra tettem ajánlatot. Szerencsére a ma esti visszaesés minimális volt, de nem használtam ki eléggé a lehetőséget. Jó tanulság volt”mondta.

A tőke gyors beáramlása az altcoinpiacra röviddel a zuhanás után a legtöbb altcoin gyors helyreállásához vezetett, ami valószínűleg a BNB fellendülését is okozta.

Olvastad már? Mark Cuban befektet a CryptoSlam NFT-adatgyűjtőbe

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.