A napokban a hírek többnyire akörül forogtak, hogy a két nagynevű fintech szolgáltató, a PayPal és a Venmo várhatóan közvetlen kriptokereskedési lehetőséget fog biztosítani a felhasználóinak.

Ez a funkció hasonló lesz, mint ahogy a CashApp megoldása. Ez utóbbi jelentős sikert ért el mostanában, miután ugyanezt biztosította az ügyfeleinek. Emellett persze komoly bevételre is szert tett.

Egy ismert bitcoin-támogató és nagybefektető nemrégiben elmondta, ez a trend a cégek körében fel fogja gyorsítani a BTC adopcióját, hiszen a versenyben maradáshoz így egyre több vállalkozásnak kell ringbe szállnia.

Ez pedig elvezethet az úgynevezett globális hash-háborúhoz.

A PayPal nagyot emelhet a bitcoinon, de vannak még szkeptikusok

Az ezzel kapcsolatos hírek futótűzként terjedtek el a kriptoközösségben a napokban, ráadásul pont egy árfolyam-emelkedés közepette.

A hír hatására a vezető kriptopénz még tovább, 9400-ról 9800-ig ugrott. Innen viszont nem folytatta az emelkedést, kisebb visszahúzódás után 9600 dollár környékén kereskednek vele.

A bikás hangulatot az a vélemény tüzeli, hogy a több, mint 300 millió felhasználónak egy része biztosan fog kriptopénzt vásárolni, amennyiben a platformon tényleg egyszerűen meg tudják ezt tenni.

Viszont jó néhány befektető továbbra is szkeptikus a dologgal kapcsolatban. Nem nagyon van ok az ünneplésre, mivel a PayPal és a hozzá hasonló platformok központosított működése ellentétes a Bitcoin szellemiségével.

Samson Mow, a Blockstream vállalat egyik vezetője viszont hiszi, összességében ez egy pozitív hír a bitcoin számára.

„Ez mindenképpen pozitív fejlemény. Mint egyfajta piros pirula, egy ébresztő, felhívja a figyelmet a bitcoinra, és hozzáférést biztosít. Ha pedig megpróbálják majd befagyasztani a felhasználók BTC-számláit, a hasonlatnál maradva az olyan lesz, mintha rájuk küldenék Smith ügynököt. Onnantól pedig már nem lehet visszacsinálni a dolgokat.”

Max Keiser: jön a hash-háború, ahogy növekszik az elfogadottság

A Keiser Report hírműsor házigazdája, és egyben ismert bitcoin-befektető nemrégiben Twitteren beszélt arról, hogy az ilyen nagy cégek belépése a szektorba egyre közelebb hozza a világszintű hash-háborút.

Ez pedig együtt fog járni azzal, hogy a különböző cégek azon fogják törni magukat, hogy lépést tarthassanak a többiekkel, és a felhasználók rajtuk keresztül lépjenek be a kriptopiacra.

„A Bitcoinba bele van építve a játékelmélet, és most élesben láthatjuk majd a működését. A PayPay, miután látja, hogy a Square mekkorát nyert a bitcoin támogatásával, most egyszerűen rá van kényszerülve, hogy beszálljon a buliba. Túl nagy versenyhátrányba kerülne, ha nem tenné. Közeleg a hash-háború!

Olvastad már? Bemutatkozik az OKEx kriptotőzsde

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Bitcoin Stuff

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂