A PayPal belépése akár globális hash-háborúhoz is vezethet

-

A napokban a hírek többnyire akörül forogtak, hogy a két nagynevű fintech szolgáltató, a PayPal és a Venmo várhatóan közvetlen kriptokereskedési lehetőséget fog biztosítani a felhasználóinak.
Ez a funkció hasonló lesz, mint ahogy a CashApp megoldása. Ez utóbbi jelentős sikert ért el mostanában, miután ugyanezt biztosította az ügyfeleinek. Emellett persze komoly bevételre is szert tett.

Egy ismert bitcoin-támogató és nagybefektető nemrégiben elmondta, ez a trend a cégek körében fel fogja gyorsítani a BTC adopcióját, hiszen a versenyben maradáshoz így egyre több vállalkozásnak kell ringbe szállnia.
Ez pedig elvezethet az úgynevezett globális hash-háborúhoz.

A PayPal nagyot emelhet a bitcoinon, de vannak még szkeptikusok

Az ezzel kapcsolatos hírek futótűzként terjedtek el a kriptoközösségben a napokban, ráadásul pont egy árfolyam-emelkedés közepette.
A hír hatására a vezető kriptopénz még tovább, 9400-ról 9800-ig ugrott. Innen viszont nem folytatta az emelkedést, kisebb visszahúzódás után 9600 dollár környékén kereskednek vele.
A bikás hangulatot az a vélemény tüzeli, hogy a több, mint 300 millió felhasználónak egy része biztosan fog kriptopénzt vásárolni, amennyiben a platformon tényleg egyszerűen meg tudják ezt tenni.
Viszont jó néhány befektető továbbra is szkeptikus a dologgal kapcsolatban. Nem nagyon van ok az ünneplésre, mivel a PayPal és a hozzá hasonló platformok központosított működése ellentétes a Bitcoin szellemiségével.
Samson Mow, a Blockstream vállalat egyik vezetője viszont hiszi, összességében ez egy pozitív hír a bitcoin számára.

„Ez mindenképpen pozitív fejlemény. Mint egyfajta piros pirula, egy ébresztő, felhívja a figyelmet a bitcoinra, és hozzáférést biztosít. Ha pedig megpróbálják majd befagyasztani a felhasználók BTC-számláit, a hasonlatnál maradva az olyan lesz, mintha rájuk küldenék Smith ügynököt. Onnantól pedig már nem lehet visszacsinálni a dolgokat.”

Max Keiser: jön a hash-háború, ahogy növekszik az elfogadottság

A Keiser Report hírműsor házigazdája, és egyben ismert bitcoin-befektető nemrégiben Twitteren beszélt arról, hogy az ilyen nagy cégek belépése a szektorba egyre közelebb hozza a világszintű hash-háborút.
Ez pedig együtt fog járni azzal, hogy a különböző cégek azon fogják törni magukat, hogy lépést tarthassanak a többiekkel, és a felhasználók rajtuk keresztül lépjenek be a kriptopiacra.

„A Bitcoinba bele van építve a játékelmélet, és most élesben láthatjuk majd a működését. A PayPay, miután látja, hogy a Square mekkorát nyert a bitcoin támogatásával, most egyszerűen rá van kényszerülve, hogy beszálljon a buliba. Túl nagy versenyhátrányba kerülne, ha nem tenné. Közeleg a hash-háború!

Olvastad már? Bemutatkozik az OKEx kriptotőzsde

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Bitcoin Stuff
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!