A befektetési cég három nagy alapban lévő bitcoinkitettsége szeptember 30-án nagyjából 303 millió dollárra rúg, 6.626.381 darab részvényben.

A Morgan Stanley amerikai befektetési bank befektetési alapjai a Grayscale Bitcoin Trust részvényeinek vásárlásával növelték kitettségüket a Bitcoinban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének keddi bejelentései szerint a Morgan Stanley Insight Fund több mint 63%-kal növelte a Grayscale Bitcoin Trust, azaz a GBTC részvényeinek állományát, a 2021 második negyedévi 928.051 darabról 1.520.549 darabra szeptember 30-án.

Emellett a cég növekedési portfóliójára vonatkozó bejelentések szerint 2021 harmadik negyedévében 3.642.118 GBTC-részvényt tartott, ami 71%-os növekedést jelent a második negyedévi 2.130.153 részvényhez képest.

A Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio 1.463.714 GBTC-t tartott, ami 59%-os növekedés a három hónappal korábbi 919.805 részvényhez képest.

A cikk írásakor a GBTC árfolyama 45,72 dollár volt, így a befektetési bank Bitcoin (BTC) kitettsége e három alapban nagyjából 303 millió dollár, 6.626.381 darab részvénnyel szeptember 30-án.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A BTC árfolyama szeptember nagy részében 50.000 dollár alatt volt, de a kriptoeszköz azóta elérte a 69.000 dolláros történelmi csúcsot, mielőtt visszacsúszott volna az 56.000 dolláros szintre.

A megfelelő portfóliók és alapok lehetővé teszik a Morgan Stanley számára, hogy kitettséget szerezzen a bitcoinban (BTC) anélkül, hogy közvetlenül a kriptopénzbe fektetne.

A Cointelegraph szeptemberben arról számolt be, hogy a cég Europe Opportunity Fundja, amely Európa-szerte végez befektetéseket a befutott és feltörekvő vállalatokba, április óta több mint kétszeresére növelte a Grayscale Bitcoin Trust részvényeit.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az alap azonban a  cikk közzétételéig nem számolt be további BTC-kitettségről.

Akár közvetve a Grayscale-en keresztül, akár blokkláncplatformok támogatásával fektet be, úgy tűnik, hogy a Morgan Stanley egyre mélyebbre merül a kriptotérben.

Szeptemberben a cég bejelentette, hogy kriptofókuszú kutatási részleget hoz létre, amelynek célja a „kriptovaluták és más digitális eszközök növekvő jelentőségének feltárása a globális piacokon”.

Olvastad már? Az elmezők szerint itt az ideje, hogy meginduljon a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: pieterbie

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!