A MicroStrategy hozamtermelő lehetőségeket keres a 95.643 BTC-jének

-

Március 31-én a MicroStrategy összesen 129.218 BTC-t birtokolt, amelyeknek a cég jelentése szerint a könyv szerinti értéke nagyjából 2,9 milliárd dollár volt.
A MicroStrategy üzleti intelligenciával foglalkozó cég közölte, hogy megvizsgálja a leányvállalata, a MacroStrategy által birtokolt 95.643 „tehermentes” bitcoin (BTC) hozamtermelésének lehetőségeit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MicroStrategy 2022 első negyedévéről szóló, kedden közzétett jelentésében a cég azt írta, hogy „konzervatív módon megvizsgálhatja a jövőbeni hozamtermelő lehetőségeket a MacroStrategy tehermentesített bitcoinjain” a Silvergate Bank által márciusban kibocsátott 205 millió dollár értékű, BTC-vel fedezett kölcsön ellenértékeként.
Március 31-én a MicroStrategy összesen 129.218 BTC-t birtokolt, amelyeknek a cég jelentése szerint nagyjából 2,9 milliárd dollár volt a könyv szerinti értéke, ami több mint 1 milliárd dolláros kumulált értékvesztést és 4 milliárd dolláros összköltséget tükröz.

„A MicroStrategy bitcoinjainak eredeti felvásárlási összértéke 3,967 milliárd dollár, illetve 5,893 milliárd dollár volt, ami bitcoinonként körülbelül 30.700 dolláros átlagos bekerülési értéket, illetve 45 602,79 dolláros piaci árat jelent” – közölte a cég.


A jelentés szerint a MacroStrategy kriptobirtoklásából 95.643 BTC március 31-én „tehermentes” volt, 19.466 BTC-t pedig a leányvállalat birtokában lévő 19.466 BTC-t zálogba adtak – az üzletkötés idején nagyjából 820 millió dollár értékben – a Silvergate-től kapott 205 millió dolláros kölcsön biztosítékaként.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A fennmaradó 14.109 BTC-t közvetlenül a MicroStrategy birtokolta.
A MicroStrategy 119,3 millió dolláros bevételt jelentett 2022 első negyedévéről, ami 3%-os csökkenést jelent az előző évhez képest.
Emellett a cég nem GAAP (General Accepted Accounting Principles) szerinti kiadásai az első negyedévben 275 millió dollárt tettek ki, ebből 170 millió dollár a BTC értékvesztéséből származott.
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a hírek szerint januárban levelet küldött a MicroStrategynek, amelyben arra kérte a céget, hogy hagyjon fel a nem GAAP-alapú módszerek alkalmazásával a pénzügyei kiszámításához.

A MicroStrategy a 2020 augusztusában eszközölt 250 millió dolláros bitcoinbefektetés óta mostanra milliárdos nagyságrendű kriptovalutát birtokol, miután külön-külön vásárolt a vállalat készpénzállományából és az intézményi vevőknek szóló zártkörű ajánlatok keretében értékesített átváltható elsőbbségi kötvényekből származó bevételekből.
A BTC árfolyama a cikk írásakor 37.787 dollár, így a cég 129.218 coinja nagyjából 4,9 milliárd dollárt ér.

Olvastad már? Üzbegisztán elnöke rendeletben szabályozza a kriptovalutákat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!