Egy biztonsági rést találtak a Windows Defender legújabb verziójában. A kiskapuval vírusok fenyegethetik kriptotárcáinkat és egyéb érzékeny adatainkat.

A Microsoft Defender nem végez teljes átvilágítást

A hiba a Windows Defender legújabb, 4.18.2003-as verziójában van jelen és a Windows Latest fedezte fel.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Beszámolók szerint a Defender legújabb verziója nem vizsgál át mindent, egyes fájlokat kihagyhat. A Windows Latest csapata reprodukálta a sebezhetőséget.

A hiba csakis a Windows 10-et érinti, offline vizsgáltok során nem merül fel. Az is elképzelhető, hogy a Defender teljes vizsgálatot végez, csak nem számol be róla. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hibát.

Ezt az új sebezhetőséget fontos lesz észben tartanunk, ugyanis egyre gyakoribbá válnak a kriptopénzekkel kapcsolatos támadások.

A legtöbb befektető asztali tárcákban tartja vagyonát, melyek keyloggerek vagy egyéb kártékony programok előtt nem feltétlenül vannak rejtve. Olyan vírusok is léteznek, amelyek egy utalás esetén lecserélik a vágólapon lévő Bitcoin-címeket, így – ha figyelmetlenek vagyunk – könnyen a támadó tárcájába utal a tárcánk.

Néha még szakértők is áldozatául esnek az ilyen támadásoknak. Tavaly a VeChain alapítvány több mint 1 millió VET-et bukott, mert egy vírus volt az egyik fejlesztő személyes számítógépén. A támadók több tőzsdét is kifosztottak már a laza biztonsági protokolloknak köszönhetően.

További biztonságra van szükségünk

A Windows Defender korábbi bukdácsolásai miatt ez a hír sem lehet meglepő. Azonban tovább hangsúlyozza, hogy mennyire fontos a kriptovagyonok megfelelő tárolása.

Számtalan nagyon biztonságos szoftvertárca közül válogathatunk, azonban a gondtalanság és a nem megfelelő elővigyázatosság bajt okozhat.

A Microsoft biztonsággal kapcsolatos problémái miatt sok felhasználó az okostelefonján tárolja vagyonát, amelyek biztonságosabb operációs rendszereken futnak. Az iOS például a mai napig nem tapasztalt feltörést vagy vírustámadást sem.

Azonban az Apple és az Android asztali alkalmazásait is érte már támadás. Emellett az okostelefonok is kockázatosak lehetnek, ha eltávolítjuk a biztonsági rendszereket, vagy ha nem megfelelően módosítottuk azokat.

A szakértők mind egyetértenek abban, hogy a hardvertárcák a legbiztonságosabb eszközök, különösen, ha hosszú távban gondolkodunk.

A legfontosabb dolog, hogy a befektetők biztonságosan tárolják a kulcsokat, jelszavakat és egyéb hasonló információkat. Emellett sose tároljuk tőzsdéken a vagyonunkat és harmadik feleknek se adjuk ki kulcsainkat.

Összefoglalva, a blokklánc technológiájának végtelen szabadsága jelentős elővigyázatosságot és felelősséget kíván.

Olvastad már? Fizetünk, csak maradj otthon! – friss kezdeményezés a MicroCointól

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂