A SEC, az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletének benyújtott legutóbbi beszámolója alapján a MoneyGram bevételéből 11,3 millió dollárt a Ripple-nek köszönhet.

A Ripple Labs komoly pénzeket áldoz arra, hogy a hálózatát használóknak megérje a csatlakozás.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Ripple bevétele is gyorsan nő

Amellett, hogy a MoneyGram bevétele csökkenést mutat, a társulás a Ripple céggel egyértelműen pozitív hatású lett.

A tavalyi második negyedévben kezdték használni a RippleNet On-Demand Liquidity szolgáltatását, amely kiemelkedően sikeresnek bizonyult.

Ahogy a jelentés fogalmaz:

A Ripple XRP tokenekkel honorálja a céget a fejlesztésekért. Ezzel likviditást biztosít a piacokon, amellett, hogy megbízható volument is produkál.

A 11,3 millió dollárból, amely a Ripple-től jött, 8,9 millió az utolsó negyedévben folyt be. Figyelembe véve magának a platformnak a növekedését, ez az összeg is nőni fog 2020 folyamán.

Ez elég bizonyíték arra, hogy a Ripple megtesz bármit, ami szükséges, hogy a pénzintézetek tényleg elkezdjék használni a termékét.

Az itt említetten kívül más intézeteknek is fizet az együttműködésért. A MoneyGram esetében mondjuk az ilyen kifizetés érdekes, hiszen a Ripple amúgy is nagy részesedéssel rendelkezik a cégben. A RippleNet használati joga pedig 2023-ig rendelkezésre áll.

Minden pénzküldéssel foglalkozó cég csatlakozni fog?

A MoneyGram megkörnyékezése jelzi, hogy a Ripple ráérzett a globális pénzszektor küszöbön álló paradigmaváltására.

A blokklánc-technológia egyre nagyobb szerepet játszik a pénzügyi szolgáltatások között, és ez sok hagyományos vállalkozást idejétmúlttá tehet.

Tény, hogy a MoneyGram és a hasonló cégek szükségességének a megszűntetése a bitcoin egyik fő értékajánlata.

Ezzel szemben viszont a Ripple kifejezetten agresszíven nyomul, hogy együttműködhessen a fiat-alapon működő cégekkel így kicsit kívülállónak minősül a kriptoiparban.

Brad Garlinghouse többször is kijelentette, hogy a kriptó legjobb használati módja az lesz, hogy kiegészíti a jelenlegi gazdasági rendszerünket.

Azaz ő nem igazán hiszi, hogy a központi bankok, és a pénzeik bárhová is mennének a közeljövőben.

A Ripple stratégiája, hogy társuljon a bankokkal, a jelek szerint működik. Az viszont egyelőre nem teljesen világos, hogy ezen intézetek közül ténylegesen melyik is használja már a RippleNet megoldását.

Néhányan már túlléptek a tanulmányozási fázison, de ezt a tényt árnyalja, hogy a Ripple fizet nekik azért, hogy használják a rendszert.

Jelenleg mindenesetre mind a Ripple, mind a MoneyGram jól jár a partnerkapcsolattal. Abban is biztosak, hogy hamarosan nagy hatású változások fognak bekövetkezni mindkettejük alap működésében.

Olvastad már? Fizetünk, csak maradj otthon! – friss kezdeményezés a MicroCointól

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂