A Mastercard Inc. 3,19 milliárd dollár értékben vásárolt fel fizetési platformokat, melyek a dán Nets-hálózathoz tartoznak.

Cory Johnson a Twitteren tette közzé, hogy milyen előnyökkel jár a Ripple más digitális vagyoneszközökkel szemben. Elsősorban a Libra és az XRP összehasonlítására összpontosított. A kriptovaluták támogatója, egyben nagy piaci szakember ezt írta:

„Tudom, hogy az XRP közösségét nagymértékben befolyásolja a Facebook Librája, de a Mastercard ezen megállapodása a Ripple ökoszisztémája szempontjából még fontosabb lehet. A Ripple számára elsődleges cél, hogy a világon a leggyorsabb fizetési folyamatot nyújtsa.”

A pénzügyi szolgáltatásokat kínáló Mastercard Inc. a Nets hálózatait fogja használni annak érdekében, hogy műveleteit gyorsabb fizetési zónába helyezhesse át.

Az amerikai multinacionális vállalat elvileg feldolgozza a kereskedők és kártyakibocsátók közötti banki fizetéseket. A Nets hálózata azonnali fizetést biztosít elektronikus számlázási opcióval.

A Mastercardnak lesz a leggyorsabb fizetési módja

Az új hálózatnak köszönhetően a fizetések folyamata felgyorsult. A Szövetségi Tartalék Rendszere is azt tervezi, hálózatokat épít majd ki a gyorsabb fizetési folyamatok elérése érdekében. A Mastercard akvizíciója ezért a Fedet a tranzakciók feldolgozásától a világ leggyorsabb fizetéséig juttatja el.

Paul Stoddart, a Mastercard új fizetési platformjainak elnöke így nyilatkozott a hálózatok megvásárlásáról:

„Ez tulajdonképpen a Mastercard azon terjeszkedésének folytatását jelenti, hogy szolgáltatásait több iparágnak is biztosítani tudja.”

Stoddard szerint a felvásárlás logikus lépés azután, hogy a Mastercard nemrég megvásárolta a Vocalink társaságot.

Johnson, feltehetően az NDA miatt hagyta, hogy a kriptográfia rajongói kapcsolatot keressenek az akvizíció és a Ripple között. A Mastercard és a Ripple azonban nem állnak közvetlen kapcsolatban. Mindkettő a Ripple Powered SendFriendbe fektetett be.

A Mastercard korábban az Earthportot is megszerezte, amel a Ripple automatizált elszámolási folyamata. Most, hogy a Netset már a Mastercard kezeli, a cég azt tervezi, hogy a hálózat fizetőképességét az elsődleges északi piacon kívül is kiterjeszti.

A Ripple likviditást biztosíthat a Mastercard számára

Michal Miebach, a Mastercard fő termék- és innovációs igazgatója elmondta:

„A reális idő, amely valódi, itt van és folyamatosan növekszik… A Netsben olyan potenciált találtunk, amelynek mély gyökerei vannak a világ néhány leginnovatívabb és legélénkebb fizetési piacaiban.”A Ripple már fontos szereplő a valós idejű fizetési szférában.

Olvastad már?  Mark Cuban „az aranyat pontosan olyannak látja, mint a bitcoint”

Dilip Rao elmondta, hogy a Mastercard és a Ripple között jelenleg nincs közvetlen kapcsolat. Rao, a Ripple innovációs és infrastrukturális igazgatója hozzátette azt is, hogy a Mastercard igényei szerint az XRP gyorsabb fizetési folyamatokat biztosíthat.

Forrás:


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂