Raoul Pal, a Global Macro Investor és a Real Vision Group alapítója a Twitteren elmondta, hogy a globális pénzügyi piacok és valuták nagyon kritikus ponton állnak.

Pal egy tweetben azt írta, hogy irányíthatatlan mértékben emelkedik a dollár, amely minden jelentős ázsiai valuta 20%-os vagy ennél is nagyobb eséséhez vezethet. Hozzátette, hogy a bitcoin egyre népszerűbb, mint alternatíva.

Alternatív pénzügyi rendszerré válhat a bitcoin

Raoul Pal azon kevés befektető között volt, aki megjósolta a 2008-as gazdasági világválságot. Azt mondta, hogy a befektetőknek a dollár gyengülését kell figyelnie, amely egy újabb a 2008-hoz hasonló válsághoz vezethet. A dollár a legmagasabb pontján áll 2002 óta, a Fed kereskedelmi súlyozott dollár indexe alapján.

Pal a Stephen Liveria podcastben szerepelt július 29-én, ahol elmondta, hogyha a világ pénzkészlete és összes válsága több mint 80 billió dollárt ér és csak 10%-os esély van rá, hogy megjelenik egy alternatív pénzügyi rendszer, akkor az akár 8 billió dollárt is érhet. Ehhez képest a bitcoin összértéke jelenleg csupán 200 milliárd dollár.

Pal szerint még ha csak alacsony piaci igény is van egy alternatív pénzügyi rendszerre, akkor a bitcoin „nevetségesen alulértékelt”.

Úgy hiszi, hogy érdemes hosszú távon a  bitcoinra fogadni, ugyanis a lehetséges nyereség jelentősen jobb, mint a  kockázatok. Megemlítette a kripto elemző „PlanB” tweetjeit, melyek azt sugallják, hogy a bitcoin árfolyama akár az 1 millió dollárt is meglépheti 2024-re, a jövő évi feleződést követően.

Hasonlóképpen mozog a bitcoin és az arany

Pal szerint a befektetők a hagyományos tőzsdepiacok helyett biztos befektetéseket keresnek. Ennek következtében a bitcoin és az arany is több éves csúcsra került.

Szerinte ez azt sugallja, hogy a befektetők egy valutaválságra számítanak, amely elől a bitcoin lehet a menedék alternatív valutaként vagy akár pénzügyi rendszerként.

Dan McArdle, a Messari elemzőcég társalapítója elmondta, hogy a bitcoin úgy viselkedik, mint ahogy az arany tette 2008 és 2011 között. Hozzátette, hogy a bitcoin is hirtelen megugorhat, ha az emberek félni kezdenek egy válságtól, ha csökken a fizetőképesség, ami még több adóssághoz vezethet a valuta gyengülésével.

Olvastad már? A nagy kriptotőzsde robbanás

Raoul Pal korai bitcoinbefektetőként is ismert. Akkor találkozott vele, amikor néhány ügyfele bányászni kezdett. Ekkor még csak 17 cent volt a bitcoin árfolyama, így „nagyon-nagyon korai befektetők voltak.” Mára a bitcoin a világ 11. legnagyobb pénzügyi rendszerévé nőtte ki magát.

Forrás: beincrypto.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂