2019-ben indul a Kakao kriptotárcája és dAppjai

-

A Kakao egy üzenetküldő alkalmazás, mely júniusban elindított egy saját blokkláncot. Most bejelentették, hogy még idén elindul „Klip” nevet viselő kriptotárcájuk.
A cég egy kedvcsináló képet osztott meg a KakaoTalk alkalmazáson augusztus 12-én a CoinDesk beszámolója szerint. Meg is osztottak néhány részletet a tervezett termékről.

A Klip egy digitális tárca lesz, amely kezeli a felhasználók adatait és digitális eszközeit, a fejlesztője a Kakao blokklánccal foglalkozó részlege, a GroundX lesz. Támogatni fogja a Klay-t, mely a cég saját, Klayton-blokkláncának tokenje, illetve egyéb tokeneket is, amelyek a KRC-20 szabványára épülnek.
A cég szerint a listázott digitális eszközöket valós időben küldhetjük majd, hasonlóan a Kakao Payhez.
A Klayton június 27-én indult, a GroundX szerint a korábbi webszolgáltatásokhoz hasonló válaszidőt produkál.

A Klip kedvcsinálóján több decentralizált alkalmazás (dApp) lógója is szerepel. Ilyan a Hintchan, amely egy éttermeket ajánló projekt. A Kakao elmondta, hogy a felhasználók tárolhatnak és kezelhetnek kriptopénzeket, amelyeket a dAppokon keresztül kapnak majd jutalomként a Klip-tárcájukba.
A digitális eszközök tárolása és kereskedése a jövőben kerül hozzá a Kakaohoz. Ezek közt találunk majd Klay-alapú nem-módosítható tokeneket (NFT) és egyéb gyűjthető kriptotermékeket.

Játéktokenek

A Klay blokkláncán alapuló játékokban olyan tárgyakat gyűjthetünk, melyeket NFT formájában tárolhatunk és cserélgethetjük egyéb felhasználókkal.
A GroundX a múlt hónap során bejelentette, hogy számos játék fog Klay tokent alkalmazni. Ilyen például a Klayton Knights (Biscuit Labs), Marvel Clans (Mix Marble) és az ExiInfinity (SkyMavis).
A Facebook Librájához hasonlóan a Kakao is bejelentette, hogy a Klipet a KakaoTalkon keresztül is használni lehet külső alkalmazások nélkül olyanokkal, mint a Kakao Page, Kakao Friends Shop és a Kakao Game.
A Kakao elmondta, hogy céljuk a hozzáférhetőség javítása, így a Klip közvetlenül a KakaoTalk alkalmazás „Több” menüpontján keresztül is elérhető lesz.
A cég hozzátette, hogy a blokklánc-technológia terjedését szeretnék segíteni azzal, hogy 50 millió felhasználójuk organikus módon találkozhat a Klayton-alapú szolgáltatásokkal a Klipen keresztül.
Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!