A második Ethereum-ETF is az SEC jóváhagyására vár

-

A WisdomTree csatlakozik a VanEckhez, az SEC áldását kérve egy Ethereum-alapú, tőzsdén kereskedett alap indításához.
A befektetési termékekre összpontosító vagyonkezelő, a WisdomTree is beadta kérelmét egy Ethereum-ETF indítására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsdén kereskedett alapok (ETF) lekövetik a mögöttes eszköz vagy eszközcsoport teljesítményét, így kiváló lehetőséget nyújtanak azoknak a kereskedőknek, akik nem akarnak az ETF alapjául szolgáló eszköz birtoklásának kockázataival szembesülni, ehelyett úgy kezelnék a befektetést, mint egy szokásos részvényt.
A WisdomTree és más befektetési cégek számára, a kriptopiac kézenfekvő lehetőséget biztosít ETF-ek létrehozására, mivel a blokklánc-technológia útvesztőiben köztudottan nehéz eligazodni: a pénztárcák használata bonyolult, a tranzakciós díjak magasak, és az adófizetési kötelezettségek nem egyértelműek.
Egy Ethereum ETF tehát nagyban megkönnyítené azon befektetők dolgát, akik még nem szeretnének ethereumot tartani, de be akarnak lépni a piacra.
A WisdomTree a második cég a VanEck után, amely benyújtotta kérelmét egy Ethereum ETF-re. Az S-1-es beadvány szerint a részvényeket a Cboe BZX tőzsdéjén jegyeznék.
Brazília és Kanada nemrégiben szerezték meg első Bitcoin ETF-jüket. Az egyesült államokbeli bitcoin rajongók évek óta ragaszkodnak egy kriptovaluta ETF-hez, de az SEC egyelőre nem hagyott jóvá egyet sem.
A Bitcoin ETF-ért pályázó cégek eddig nem tudták meggyőzni az SEC-t arról, hogy a kriptopiac manipulációmentes és elég biztonságos a mainstream lakossági befektetők számára.

Az utóbbi évek során rengeteg vállalat szeretett volna Bitcoin ETF-et indítani. A WisdomTree beadványaival együtt az SEC jelenleg a Fidelity, a VanEck, a Kryptoin és a SkyBridge Capital pályázatait vizsgálja.
Az első kérelmet Bitcoin ETF indítására a Winklevoss ikrek tulajdonában lévő Gemini kriptotőzsde jelentette be még 2013-ban.

Olvastad már? Egy, a Coindesken megjelent cikk szerint tovább eshet a bitcoin árfolyama

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!