A bitcoin az elmúlt napok során nagy korrekción esett át. Miután múlt héten a 12.000 dollárt is elérte, 9800 dollárig zuhant értéke, amely sokkolta a befektetőket.

Sokan párhuzamot vontak a mostani és a márciusi esés között, amikor 9000 dollárról 3600 dolláros mélypontig zuhant az árfolyam.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Charles Edwards, digitálisvagyon-kezelő és -elemző az alábbi üzenetet írta a Twitteren:

„Március 12-éhez hasonlít a helyzet.”

Azért fontos ez a hasonlóság mivel ha a bitcoin valóban úgy mozog, mint márciusban, akkor a kiprotpénz értéke a határidős piacok bukásával órák alatt hatalmasat eshet.”

Azonban a bitcoinalapú derivátumok alapján a piac sokban különbözik a márciusi helyzettől, a kereskedők kevésbé vállalják túl magukat, és sokkal kimértebbek. Ez mindenképpen jó lehet a piacok számára.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Nagyot esett a határidős piacok tőkeáttéte, hogy elkerüljenek egy brutális zuhanást

A „Z” nevű kriptoelemző szerint a korábbi esésekkel ellentétben a kereskedők gyorsan levették tőkeáttétes pozícióikat, hogy elkerüljenek egy brutális esést.

Ez azt jelenti, hogy könnyebben el lehet kerülni egy, a márciushoz hasonló esést, amikor 24 óra alatt a felére csökkent a bitcoin értéke.

A bitcoin „25 napos skew” az opciós kereskedők pozícióit követi. Az érték az elmúlt pár hónap során nulla alatt mozgott, amely eltér a történelmi példáktól:

„12.000 dollár körül ez volt a legnagyobb változás a put-vásárlásban, mivel az emberek további esésre számítanak. A bitcoin skew értéke mindig is pozitív volt.”

A negatív skew érték az sugallja, hogy a kereskedők készülnek az árfolyamesésre, és nem csak a további növekedés reményében kereskednek.

Emellett, ahogy alább is látható, az esés során 1-1,5 milliárd dollárnyi pozíciónak csökkent a tőkeáttéte.

Más elemzők is észlelték, hogy a jelenlegi piaci ciklusban alacsonyabb a kockázatviselés.

Egy másik technikai elemző például arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ethereum-alapú nyitott szerződések milyen gyorsan visszaálltak a jelenlegi esés során, amely azt mutatja, hogy a long és short szerződéseket sem vállalták túl.

Növekvő dominancia

Azonban volt egy határidős tőzsde, ahol növekedett a tőkeáttétek mértéke a márciusi esés óta. Ez a CME hagyományos derivátumtőzsde, amely 2017 óta ismert arról, hogy támogatja a vezető kriptopénzt.

Travis Kling, az Ikigai kriptovagyonalap információs igazgatója szerint a CME-n a határidős szerződések számának gyors növekedése bullish jel lehet a bitcoin hosszú távú jövőjére nézve.

Forrás: Skew

„Új csúcson a szerződések száma a bitcoinalapú határidős piacokon. A korábbi rekord fekete csütörtök előtt jött létre, február 15-én. Érdemes megfigyelni, hogyan változott a nyílt szerződések piaci részesedése. Már oly régóta várjuk az intézményi csorda megérkezését, hogy szinte egy mém lett belőle, de most már kétségtelen, hogy a csorda megérkezett és ez nagyon bika jel.”

Olvastad már? Az új Litecoin fejlesztés alapján hamarosan itt a MimbleWimble

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.