A likvid staking és Ethereum növekedése

-

Az elmúlt időszakban meglepően élénk mozgás tapasztalható a kriptovaluta piacokon, amely különösen az Ethereum (ETH) terén mutatkozik meg.

A Lido Finance, a vezető likvid staking platform, jelentős növekedést élt meg a befektetett ether mennyiségében, amely július 29. óta 7,91 millióról 8,38 millióra emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az 5,94%-os növekedés kivívta helyét a figyelem központjában mindössze egy hónap alatt.

Az Ethereum likvid stakingben rejlő potenciálja

A likvid staking derivatív protokollok iránti érdeklődés növekedése nem csupán az ethereumban mutatkozik meg, hanem az ether likvid stakingben tartott mennyiségében is.

Az előző 28 napban több mint 680.000 ETH került hozzáadásra a különböző staking platformokhoz.

A július 29-én 10,65 millió ETH-t tartó protokollok ma már közel 11,33 milliót kezelnek.

A piac dominanciáját továbbra is a Lido őrzi meg, akinek 8,38 millió ETH-nyi tétje a friss közel 6%-os növekedésnek köszönhető.

A versenytársak előretörése a likvid stakingben

Az elmúlt hónapokban számos platform tett szert jelentős növekedésre a likvid staking terén.

likvid staking
Forrás: defillama.com

A Coinbase likvid staking derivatív terméke 1,17 millió etherrel indított, és jelenleg már 1,22 milliót kezel. A Rocket Pool hasonlóképpen növekedett, 857.967 ETH-ról 901.072 ETH-ra.

A Lido, a Coinbase és a Rocket Pool kiemelkedik a mezőnyből, de ne feledkezzünk meg a Frax Ether és az Eigenlayer likvid staking platformjáról sem.

Az Ethereum likviditása a likvid staking következtében

A likvid staking protokollok alkalmazása számos előnnyel jár. Azok, akik nem szeretnének a technikai részletekbe belemenni, könnyedén elkerülhetik a validator csomópontok beállításával járó fejfájást.

Emellett a kockázat is alacsonyabb, mivel a folyamatot rossz kezelésből adódó büntetések vagy hibák nem terhelik.

Az egyik kiemelkedő előnye a likviditás azonnali elérésének lehetősége, ami lehetővé teszi az érmék részvételét anélkül, hogy azokat zárolni kellene.

A likvid staking kockázatai és az Ethereum körforgása

Minden előny mellett fontos megjegyezni, hogy a likvid staking nem mentes a kockázatoktól.

Az egyik fő kihívás a leválás, amikor a zárolt token és annak derivatívja különböző értékekkel rendelkezik.

A decentralizált tőzsdék ugyan arbitrázs mechanizmusokat alkalmaznak a stabilitás fenntartására, de a likviditási medencék értékének hirtelen csökkenése felboríthatja az egyensúlyt.

Az ethereum keringési mennyiségének százaléka likvid stakingben

Mindezek ellenére a folyékony staking vonzó marad a decentralizált pénzügyi közösség számára.

A statisztikák szerint az aktuálisan zárolt 11,33 millió ETH a létező 120,21 millió ethereum 9,42%-át teszi ki.

A kriptovaluták világában a likvid staking új lehetőségeket nyit meg az ethereum tulajdonosok számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A növekvő érdeklődés és a befektetett ether mennyiségének emelkedése arra utal, hogy a likvid stakingnek még hosszú útja lehet a kriptovaluta ökoszisztémában.

Az ethereum közvetlen részvétele a pénzügyi rendszerben ígéretes jövőt fest a decentralizált pénzügyi technológiák térhódításában.

Olvastad már? A szeptember „jó híreket hozhat” a Bitcoin számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!