Négy évvel ezelőtt, a legutóbbi amerikai elnökválasztás idején az ethereum értéke 11 dollár körül lebegett. Négy évvel később ez 355 dollárig emelkedett, amely 3127%-os növekedés a dollárral szemben.

Evan Van Ness, Ethereum-kutató elmondta:

„Négy évvel ezelőtt 11 dolláron állt az ethereum árfolyama.”

Három fő tényező állhatott a hatalmas növekedés mögött. Ez a három a decentralizált pénzügyek (defi) felemelkedése, a felhasználói aktivitás emelkedése és az Ethereum 2.0 sokak által várt indulása volt.

A defi felemelkedés

2020 közepe óta hihetetlen mértékben megnövekedett az Ethereum iránti kereslet. Ennek fő oka a defipiacokra vezethető vissza.

Ahhoz, hogy a defifelhasználók tokeneket utaljanak és kamatoztathassanak a különböző defiprotokollokon, gast kell költeniük. Ezeket a gas költségeket ethereumban kell fizetni.

A defiőrület következtében korábban még soha nem látott szintig emelkedtek a gas költségek. Volt, amikor akár 50-200 dollárba is került egy tranzakció.

Mivel a gas költségek fedezésére ethereumot kell vásárolni, így a kriptopénz iránt is megnövekedett a kereslet. Emellett sok felhasználó ethereumot kamatoztatott, hogy különböző defitokeneket kapjon cserébe.

Ez a két tényező együttesen jelentősen megsürgette az ethereum visszaállását a március 13-ai összeomlás után.

Március 13-a óta a második legnagyobb kriptopénz értéke 100 dollárról 355 dollárig emelkedett. A csúcson megközelítette az 500 dollárt, majd egészen 488,84 dollárig emelkedett.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Növekszik a felhasználói aktivitás

Az aktivitás növekedése valószínűleg a defipiacokhoz vezethető vissza, ugyanis a felhasználók a centralizált tőzsdék helyett az olyan decentralizált tőzsdéket használják, mint mondjuk a Uniswap.

A Uniswap legjobb napján még a Coinbase Pro forgalmát is lenyomta, egyetlen nap alatt 426 millió dolláros forgalmat bonyolított le.

Egyre többen várják az ETH 2.0-t

A felhasználók szerint hamarosan az ETH 2.0 is megérkezhet, ugyanis nagyobb a szükség rá, mint valaha.

A magas gas költségek és a gyakorta telítődő hálózat miatt nagyot esett a felhasználói élmény. Az Ethereum egyszerűen már nem bírja el ezt a szintű kapacitást.

Az Ethereum hosszú távú növekedése szempontjából ez jó jel. A korábbi bika ciklusok során szárnyalt ugyan a kriptopénz értéke, de emögött nem volt tényleges emelkedés a felhasználói oldalról.

Ezúttal az ethereum értéke együtt növekszik a felhasználói aktivitással és a kereslettel. Az elkövetkezendő négy év során a megfelelői fejlesztői háttérrel továbbra is pozitívan alakulhat az blokkláncplatform jövője.

Olvastad már? David Guetta egy kriptopénzalapú VR-platformmal kötött üzleti megállapodást

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂