A kriptokereskedők többsége a jelek szerint szinte teljes egészében felhagy az altcoinokkal, és kizárólag a bitcoinra összpontosít.

Ez a tendencia a tavalyi évvel vette kezdetét, mikor a területre újonnan érkezők nagyja bitcoint vett, és nem is váltotta azt át másra.

A Japán Virtuális- és Kriptopénz-tőzsde Tanács legutóbbi publikációja alapján a bitcoin dominancia a szigetországban áprilisban átlépte a 87%-ot. Semmilyen más kriptó nem ért el összesen 6%-nál magasabb havi volument.

Ugyanebben az időszakban a spot kereskedelemmel foglalkozó regisztrációk száma közel 14 ezerrel emelkedett, új csúcsot elérve.

A helyi Bitbank tőzsde elemzője, Yuya Hasegawa így fogalmazta ezt meg:

„Úgy tűnik, a bitcoin iránti érdeklődéssel összehasonlítva az altokért nem nagyon kapkodnak a befektetők. Figyelembe véve a felhasználók számának hatalmas emelkedését is, kimondhatjuk, hogy főleg tavaly nyár óta, szinte csak a bitcoin érdekli az embereket.”

Forrás: JVCEA

A térségben a legnagyobb visszahúzódást az XRP tapasztalta. Az XRP egykor a japán kriptokereskedelem mintegy 40%-áért felelt, idén áprilisban ez is 5%-ra csökkent.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A Monacoin alól is majdnem kirántotta a szőnyeget februárban a BTC, viszont a vírus első pánikhulláma után, márciustól a MONA kezdi visszanyerni kicsit az erejét.

A teljes világpiacot számításba véve a bitcoin dominanciája 70%-nál magasabban 2017 első negyedéve óta nem állt.

Jelen pillanatban nagyjából 58%-os részesedése van a 373 milliárdos kriptoiparból, ez viszont az elmúlt 12 hónap legalacsonyabb értéke.

Olvastad már? Egy kínai bank átmenetileg elindította Kína digitális pénzét

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂