A Coinfirm azt részletezte, mi történt az első bányászott Ethereummal a vagyoneszköz 2015-ös elindítását követően.

A kriptoipar egyik legjelentősebb valutája, az Ethereum, 2015. július 30-án indította el hálózatát – de vajon mi történt a legelső ETH érmével, amelyet akkoriban bányásztak? A blokkláncelemző és pénzmosás elleni Coinfirm cég kiderítette.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

„Az Ethereumhoz hasonló blokkláncok számos előnyeinek egyike a hagyományos platformokhoz viszonyítva az, hogy láthatjuk és megérthetjük az érték szó szerinti létrehozását és annak mozgását is.” Így nyilatkozott a Cointelegraph-nak Grant Blaisdell, a Coinfirm társalapítója és marketingért felelős vezetője, hozzátéve, „a központi bankok által irányított pénznyomtatás és egyéb fontos elemek teljesen ismeretlenek az érintett emberek és vállalkozások számára”. 

Kép Coinfirm
5 évvel ezelőtt bányászták a legelső Ethereumot

Az Ethereum bevezetőlegesen bányászott blokkja a következő címnek tulajdonítható: 0x05a56e2d52c817161883f50c441c3228cfe54d9f, mutatták a Coinfirm adatai. A cím 5 ETH-os fizetést kapott.

Az említett cím a bányászati jutalmaknak köszönhetően idővel 265,63 Ethereumhoz jutott, illetve 53 blokk teljes bányászatáért felelős.

A Coinfirm adatai szerint egy Kraken kriptotőzsdéhez tartozó cím kapta meg az első 5 ETH-ot, amely a legelső blokk bányászatáért járó jutalom volt.

Egy Wei azonban a következő címre ment – 0xc130afe98f8c42e19bdacf8c6e63e48a44a26ca8. A Wei az Ethereum esetében a Satoshihoz hasonlító, így 1 ETH legkisebb osztható hányadára utal.

A cím összességében négy különálló alkalommal három különböző helyre küldött Ethereumot.

 

Hosszú utat tett meg az Ethereum

A legelső blokk óta az Ethereum rengeteget változott, nemcsak a hálózatot, de a vagyoneszköz árát illetően is.

A hosszú távra tervező HODL-erek kihasználták a projekt előnyeit, látván, a vagyoneszköz befurakszik az iparág legjelentősebb képviselői közé.

Az ICODrops adatai azt mutatják, hogy az Ethereum ára az ICO idején érménként 0,31 dollár volt – amely egy kiemelkedő profitlehetőség abban az esetben, ha a tulajdonosok a vagyoneszközt 2018-as csúcspontjáig birtokolták, amikor is egy érme 1.400 dollárt ért.

Az Ethereum hálózata szintén rendkívül változatosnak bizonyult az évek során, és továbbra is a proof-of-stake irányába halad az Ethereum 2.0 részeként.

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂