Az elmúlt egy hét áremelkedésétől eltekintve a bitcoin három hónapig 9000 dollár körül oldalazott.

Azonban egy kereskedő szerint az egy hónapos Heikin-Ashi gyertyák azt mutatják, hogy a bitcoin újabb áremelkedésre számíthat.

A Heikin-Ashi gyertyákat gyakran alkalmazzák a trendkereskedők, hogy könnyen beazonosítsák a „piaci trendeket” és „könnyebben megjósolják az árfolyam változását.”

Ugyanez a kereskedő azt mondta, hogy strukturális szempontból a Heikin-Ashi gyertyák rendkívül hasonlóak a 2012-es és 2015-ös makro áremelkedések kezdetéhez.

A 2012-es áremelkedés következtében 10-ről 1000 dollárig emelkedett a bitcoin értéke. Azt ezt követő 2015-ös bika piac során pedig 300-ról 20.000 dollárig nőtt.

„Bitcoin havi Heikin-Ashi gyertyák. Nagyon hasonló a három régió szerkezete, a jelenlegi oldalazást is beleértve: piros (inkább medve) > gyenge zöld (hamis áremelkedés > piros (a bitcoin 0-ig zuhan) > erős zöld, a gyertyáknak nincs alsó árnyéka (hitetlenség).”

Lényegében, ha a történelem megismétli önmagát, akkor hatalmasat emelkedhet a bitcoin értéke, amely így új magaslatokat érhet el.

 

Egyre erősebbek a bitcoin alapjai

Nemcsak a grafikonok támasztják alá, hogy itt az ideje a bika piacnak, hanem az fundamentumok is.

A Blocktower Capital kutatói kiadták az „Érkezik a Kereslet” című cikket, amelyben elmondják, hogy „még sosem voltak ilyen erősek a bitcoin makro alapjai.” A cikket májusban adták ki még azelőtt, hogy 9000 dollárig emelkedett volna a bitcoin értéke.

Az elemzők az alábbi indokoknak tudják be a bitcoin iránti kereslet várható növekedését:

  • A járvány hatásai miatt ismét egyre kiélezettebb a viszony az USA és Kína között,
  • a lezárások miatt a világ egyre digitálisabb, amely tovább emelheti a bitcoin értékét.

Egyes feltörekvő piacok hiperinflációtól és gazdaságuk összeomlásától szenvednek, és ez is növelheti keresletet a bitcoin iránt.

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂