A Kucoin Ausztrália felé terjeszkedik, miután egyezség született a Bitcoin Australia kriptováltóval egy 3 millió dollárról szóló befektetés ügyében.

Az üzlet nyerő kimenetelűnek tűnik mindkét cég számára, a Kucoin, illetve a Bitcoin Australia is a saját irányába terjeszkedik – a kriptováltó így megtudja szilárdítani jelenlétét az intenzíven növekvő ausztrál piacon. A Bitcoin Australia pedig az Egyesült Királyságot célozza meg következő állomásaként.

A Kucoin megveti lábát Ausztráliában

A Kucoin vezérigazgatója, Michael Gan vasárnap bejelentette, hogy egy szingapúri kriptováltó 3 millió dollárt fektetett be a Bitcoin Australiába. Az üzlettől azt várják, hogy növelhetik befolyásukat a kontinensen.

“Most szeretném tájékoztatni Önöket a legutóbbi kulcsfontosságú együttműködésünk megkötéséről,” írta Gan a Twitteren. ”Úgy hallottam, hogy egyes felhasználók megjegyezték, hogy a Kucoin sikeresen fektetett be a Bitcoin Australia vezető ausztrál kriptováltóba. Szeretném megerősíteni, hogy ez így igaz,” – mondta.

Korábban Rupert Hackett, a Bitcoin Australia ügyvezető igazgatója egy ausztrál pénzügyi lapnak azt nyilatkozta, hogy a készpénzben történő befektetés segíteni fog a Bitcoin Australiának abban, hogy a következő két évben 27 új piacon terjeszkedhessen tovább. A cég jelenleg csak Ausztráliában, Hollandiában és Kanadában érdekelt.

Az Egyesült Királyság a következő célpont

Hackett elmondta, hogy az üzlet mind Ausztráliában, mind új nemzetközi befektetőknél meg fogja növelni a keresletet a kriptovaluták, illetve befektetéseik iránt.

“Ez létrehoz egy piacot a középhaladó és haladó kereskedők számára,” idézték tőle. „Az Egyesült Királyság a következő fő célpontunk. Azt szeretnénk, hogy zavartalan legyen a fizetési rendszer az országban, illetve hogy fel tudjunk építeni egy márkát” – mondta Hackett, majd hozzátette, hogy a Bitcoin Australia jelenleg is kínál lehetőséget kriptovaluta-vásárlásra, amelyet egyéni tapasztalatok alapján szeretne változatosabbá tenni.

A Kucoinnak több mint négymillió felhasználója van, illetve több mint félmilliárd dollár tranzakció megy át a cégen keresztül havonta. 24 óra alatt nagyjából 13.1 millió dollár értékű bitcoin váltott gazdát a Kucoinnál.

„Ez az üzlet nem csak egy nagyszerű stratégiai döntés, hanem kiváló hosszútávú együttműködési lehetőség lesz számunkra abban, hogy segítsük a kriptovaluták fejlődését,” mondta Gan, a Kucoin vezérigazgatója.

Veszélyforrások

Múlt héten az ausztrál pénzügyi piac szabályozói, az Ausztrál Biztonsági és Befektetési Bizottság (ASIC) elmondta, hogy szigorítani fog a kriptováltók tevékenységeinek szabályain, illetve tokeneladásokon, hogy kiküszöbölhessék a „potenciális veszélyt” a felmerülő technológiákkal kapcsolatosan.

A következő négy évre szóló tervében az ASIC a következőket taglalta: ”Továbbra is fokozott figyelmet fogunk fordítani arra, hogy szemmel tarthassuk a feltörekvő új termékekkel kapcsolatos veszélyeket, például a kiber-biztonság kérdését, a technológiai megoldások megfelelő kezelését cégek és a piac részéről, illetve az átveréseket és félrevezetéseket, amelyek könnyebbé váltak a digitális és/vagy számítógép-alapú mechanizmusokon keresztül.”

Hackett, a Bitcoin Australia vezérigazgatója nem különösebben foglalkozott az ausztrál szabályozásra vonatkozó kijelentésekkel. Az ausztrál pénzügyi lapnak elmondta, hogy az ország szabályozó-környezete „nagyon is előremutató, fejlődő, ha a globális környezetet vesszük alapul.” Azt reméli, hogy ”mivel mi egy szabályozott kriptováltó vagyunk, kihasználhatjuk ezt a nemzetközi piacon, illetve előremozdíthatjuk az üzleti kapcsolatokat ezen az alapon.”

Ausztrália virágzik, mint kriptopiac, fizetési eszköz és értéktárolás tekintetében is. Az ausztrál lakosság 14 %-a rendelkezik valamilyen kriptovalutával, a Hive Ex jelentése szerint, és egyre több alkalmazott kapja fizetését bitcoinban.

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink: