A kriptós TikTok videók harmada félrevezeti a nézőket

-

A különböző kriptós hashtagek összességében nagyjából 6 milliárdos nézettségnél járnak, pedig a TikTok kriptós influenszereinek több, mint a harmada egyszerűen félrevezeti a nézőit.

A fiatalabb generációból sokan a videómegosztón szerzik be az információikat, ahelyett, hogy a keresőket használnák.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A platformon kriptós tartalmakat készítő influenszerek 30%-a viszont a DappGambl felmérése szerint kétes befektetésekre igyekszik rávenni a követőit, különböző kriptopénzek megvásárlásával, amelyekkel aztán pénzt vesztenek a felhasználók.

A legtöbb ilyen videó a platform nevére hivatkozó #cryptok hashtag alatt érhető el, a DappGambl pedig több, mint 1100 ilyen videót elemzett.

Ezek harmada félrevezette a nézőit, és mindössze a tizede figyelmezteti a felhasználókat a kriptopénzek kockázataira, és arra, hogy minden pénzüket elveszthetik, amelyet ilyesmibe fektetnek.

A kriptós tartalomkészítők 47%-a valamiféle szolgáltatás reklámozásával próbál jövedelemhez jutni.

Több nagynevű celeb is végez ilyesmi tevékenységet, többek között Kim Kardashian, Jake Paul, és Soulja Boy is meg lett vádolva, hogy a követőik millióinak reklámoznak különböző kriptopénzeket, viszont nem mondják el, hogy ezért pénzt kapnak, és azt sem, hogy mennyit.

Az EthereumMax promótálásáért Kim Kardashian 1,26 millió dolláros bírságot kellett, hogy fizessen a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet számára.

A kriptós influenszereknek lényegesen kisebb a rajongótábora és a nézettsége, mint a mainstream celebeknek, a pénzügyi kockázatok mértékét ez nem csökkenti, az ugyanúgy magas marad minden ilyen esetben.

A félrevezető videók nagyjából harmada valamilyen kontextusban megemlíti a bitcoint is, és a kriptopénzekhez köthető számtalan hashtag mostanra már összességében 6 milliárdos nézettségnél jár.

A nézők pedig sokszor nem is gondolnak arra, hogy a videókat esetleg hátsó szándékkal készíthették, és hitelt adnak a látottaknak egyszerűen azért, mert a készítőnek sok a követője, vagy az adott videó népszerű, és nagy a nézettsége, sok lájkot kapott.

A befektetőknek, legyenek kezdők vagy tapasztaltak, minden esetben érdemes elvégezni a saját kutatást, a megfelelő információk begyűjtését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A SEC a Binance tőzsdét is beperelte április elején, 1 milliárd dollárra. Állításuk szerint a tőzsde vezetője, CZ, és három influenszer regisztrálatlan értékpapírokat reklámoznak és értékesítenek.

Az ügyet képviselő jogi cég szerint egyértelmű, hogy a tőzsde jogtalanul promótálta a regisztrálatlan értékpapírokat, és értékesítette azokat a befektetőknek, így a tőzsde által okozott károkért milliók lehetnek valamilyen kártérítésre jogosultak.

zeta

Olvastad már? Egy legendás kereskedő szerint az altcoin szezon közel van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!