A kriptós TikTok videók harmada félrevezeti a nézőket

-

A különböző kriptós hashtagek összességében nagyjából 6 milliárdos nézettségnél járnak, pedig a TikTok kriptós influenszereinek több, mint a harmada egyszerűen félrevezeti a nézőit.

A fiatalabb generációból sokan a videómegosztón szerzik be az információikat, ahelyett, hogy a keresőket használnák.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A platformon kriptós tartalmakat készítő influenszerek 30%-a viszont a DappGambl felmérése szerint kétes befektetésekre igyekszik rávenni a követőit, különböző kriptopénzek megvásárlásával, amelyekkel aztán pénzt vesztenek a felhasználók.

A legtöbb ilyen videó a platform nevére hivatkozó #cryptok hashtag alatt érhető el, a DappGambl pedig több, mint 1100 ilyen videót elemzett.

Ezek harmada félrevezette a nézőit, és mindössze a tizede figyelmezteti a felhasználókat a kriptopénzek kockázataira, és arra, hogy minden pénzüket elveszthetik, amelyet ilyesmibe fektetnek.

A kriptós tartalomkészítők 47%-a valamiféle szolgáltatás reklámozásával próbál jövedelemhez jutni.

Több nagynevű celeb is végez ilyesmi tevékenységet, többek között Kim Kardashian, Jake Paul, és Soulja Boy is meg lett vádolva, hogy a követőik millióinak reklámoznak különböző kriptopénzeket, viszont nem mondják el, hogy ezért pénzt kapnak, és azt sem, hogy mennyit.

Az EthereumMax promótálásáért Kim Kardashian 1,26 millió dolláros bírságot kellett, hogy fizessen a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet számára.

A kriptós influenszereknek lényegesen kisebb a rajongótábora és a nézettsége, mint a mainstream celebeknek, a pénzügyi kockázatok mértékét ez nem csökkenti, az ugyanúgy magas marad minden ilyen esetben.

A félrevezető videók nagyjából harmada valamilyen kontextusban megemlíti a bitcoint is, és a kriptopénzekhez köthető számtalan hashtag mostanra már összességében 6 milliárdos nézettségnél jár.

A nézők pedig sokszor nem is gondolnak arra, hogy a videókat esetleg hátsó szándékkal készíthették, és hitelt adnak a látottaknak egyszerűen azért, mert a készítőnek sok a követője, vagy az adott videó népszerű, és nagy a nézettsége, sok lájkot kapott.

A befektetőknek, legyenek kezdők vagy tapasztaltak, minden esetben érdemes elvégezni a saját kutatást, a megfelelő információk begyűjtését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A SEC a Binance tőzsdét is beperelte április elején, 1 milliárd dollárra. Állításuk szerint a tőzsde vezetője, CZ, és három influenszer regisztrálatlan értékpapírokat reklámoznak és értékesítenek.

Az ügyet képviselő jogi cég szerint egyértelmű, hogy a tőzsde jogtalanul promótálta a regisztrálatlan értékpapírokat, és értékesítette azokat a befektetőknek, így a tőzsde által okozott károkért milliók lehetnek valamilyen kártérítésre jogosultak.

zeta

Olvastad már? Egy legendás kereskedő szerint az altcoin szezon közel van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!