A kriptós hitelezési platformok nagyon erősödnek

-

A BlockFi, a Celsius Network, és a Nexo is komoly mérföldköveket teljesített mostanában. A Celsius nemrégiben kerülte el a 10 milliárdos lekötést.
Tavaly januárban ez 550 millió dollárt tett ki. A BlockFi bejelentette, hogy 350 millió dolláros befektetést kapott, emellett mostanra 15 milliárdnyi kriptopénzt kezel.

Tavaly év elején 250 millió dollárt tartottak náluk a felhasználóik. A sorban a harmadik pedig a Nexo, aki 750 millió dolláros eszközkészletről növekedett mostanra 5 milliárd dollár értékű lekötésig.
A cég részéről Antoni Trenchev nyilatkozott a sajtónak, hogy ez az 5 milliárdnyi letét „egyértelműen bizonyítja, hogy az ügyfeleik valódi hodlerek”.
Észrevehető mértékű igény van a bitcoin-alapú mikrohitelezésre, a platformok növekedésében viszont annak is szerepe van, hogy az árfolyamok egyöntetűen növekednek.
Az elmúlt hat hónap során a BTC ára 436%-ot emelkedett, és számos altcoin is hasonlóan erősödött.
Azt is érdemes viszont megemlíteni, hogy ezek a cégek nagy arányban tartanak stablecoinokat is, azokra viszont nem érvényes ez a fajta áremelkedés.

Mit is csinál egy kriptós hitelezési platform?

A BlockFi, a Celsius és a Nexo a három legnagyobb szereplő a szektorban. A dolog lényege egyszerű, letétbe helyezzük náluk a kriptopénzeinket, ezért pedig kamatot kapunk, kriptóban fizetve. Vagy kölcsönt igényelhetünk kriptofedezetre.
A nagyobb kriptók esetében az éves hozam 4-6% körüli, stablecoinoknál nem ritka a 10,5% kamat sem.
A legtöbbször ezek a pénzek kereskedőknél landolnak, akik magasabb kamatért kölcsönzik ki, hogy nagyobb tétekkel dolgozhassanak a tőzsdéken.
Ez a három cég az elmúlt év során átlagosan 734%-kal növelte a letéteit. Emellett jelentős mértékben növekedett az ügyfeleik száma is, a Nexo például egymilliót tart már nyilván.
Az, hogy egyre szaporodik az efféle szolgáltatások száma az iparágban, elég egyértelmű. A tőzsde a kriptoipar kezdete óta jelen van, az igényeket viszont szinte kizárólag a lakossági kisbefektetők képviselték, az intézmények nem nagyon érdeklődtek a szabályozás hiányosságai miatt.

Tavaly azonban számos nagybefektető váltott hangnemet a bitcoinnal kapcsolatban, köztük Stanley Druckenmiller vagy Paul Tudor Jones. Ez pedig már az eddig szkeptikus cégek egy részét is változtatásra kényszerítette.
A Goldman Sachs például sajét kriptós szolgáltatásokat indít, válaszul a növekvő ügyféligényekre.
De amíg a hagyományos pénzügyi szektor szereplői lassan nyitnak a kriptoipar felé, a már most is kriptóval foglalkozó cégek all-in mennek, kétségek nélkül.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: A csúcstól-csúcsig vezető utak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!