A kanadai „kriptokirályt” állítólag elrabolták és megkínozták

-

Egy magát kanadai „kriptokirálynak” kikiáltó 23 éves Aiden Pleterski-t azzal vádolják, hogy 29 millió dollárral verte át a befektetőket, hogy ezzel finanszírozza fényűző életmódját.

A kereset szerint azonban elrabolták és három napig fogva tartották, mielőtt szabadon engedték volna.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Pleterski ellen csődeljárás indult, miközben a kanadai hatóságok megpróbálják visszaszerezni a pénzt, és a jelentések szerint az összeg nagy részét egy magánrepülőgépre, egy flottányi extravagáns autóra és luxusnyaralásokra költötte.

Adam Peters, Pleterski apja nemrégiben egy jelentésben felfedte, hogy fiát decemberben éjszaka elrabolták és három napig fogva tartották.

Peters kapott egy hívást, amelyben 3 millió kanadai dollárt (2,1 millió dollár) követeltek váltságdíjként.

Ez idő alatt Peters fiát állítólag Ontario tartományban kocsikáztatták, és fizikai bántalmazásnak és kínzásnak vetették alá.

A torontói rendőrség nem adott tájékoztatást a feltételezett emberrablóról, és nem történt letartóztatás Aiden Pleterski elrablása miatt, aki egy kriptopénz-üzletág tulajdonosa volt, és akit állítólag váltságdíjért tartottak fogva.

Rob Stelzer, a Pleterski pénzügyeiről szóló jelentés elkészítésére kijelölt vagyonkezelő szerint a torontói rendőrség december elején vette fel vele a kapcsolatot az emberrablással kapcsolatban.

Pleterski fogva tartása alatt felhívta a főbérlőjét, és könyörgött a milliós váltságdíjért.

Az összeg csak a kezdete lehet annak, amiért Pleterski felelős, Norman Groot ügyvéd azt állítja, hogy Ponzi-játékot folytatott ügyfeleivel, egyesek befektetéseit felhasználva mások hozamának megtévesztésére.

Pleterski jelenleg azt próbálja kideríteni, hogy mennyi pénzt utalt át a saját számlájáról, ami a korábbi 29 millió dolláros becslés duplája lehet.

Pleterski azt állította, hogy 2021-ben hatalmas veszteséget szenvedett el, amikor a kriptopiac összeomlott, és a befektetései tönkrementek.

„Azt hiszem, mondhatjuk, hogy a kapzsiság győzedelmeskedett felettem. Kockázatos pozíciókat vállaltam a hozam reményében, ami egyszerűen nem volt lehetséges, és ez még nagyobb veszteségekhez vezetett” – mondta.

A rendszert vizsgáló vagyonkezelők jelentése szerint a befektetőktől összegyűjtött teljes összegből (29 millió dollár) mindössze 485 000 dollárt fektettek kripto- és devizákba.

A vagyonkezelő állítása szerint továbbá 362 000 dollárt költöttek egy raktárra, ahol a fennmaradó pénzkészletet tárolták.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Pleterski Instagram-sztorijában és kiemelt cikkeiben olyan vagyontárgyaival hivalkodik, mint a luxusautók, egy magánrepülőgép, valamint luxusnyaralások jachtokon barátokkal és nőkkel.

Ezekről az élményekről készült videókkal 95,2 ezer követőt szerzett magának, akik gyakran gratulálnak a testalkatához és az életstílusához.

A hírességekkel, például Machine Gun Kellyvel való ismerkedése tovább növelte Pleterski extravaganciájának közkedveltségét.

Stelzer emellett azt állította, hogy Pleterski szülei több mint 1,1 millió dollárt profitáltak a ponzi rendszerből.

A csődeljárással kapcsolatos együttműködési megállapodás részeként vállalták, hogy június 30-ig visszaadnak egy több mint 100 000 dollár értékű Audi S5-öt és Volkswagen Atlas-t, valamint visszafizetnek 812 000 dollárt.

Stelzer további lehetséges áldozatokat is arra buzdított, hogy jelentkezzenek és nyújtsanak be kárigényt, megjegyezve, hogy a rendszerbe fektetett pénzösszeg meghaladja a 41 millió dollárt.  Eddig csak 25 millió dollárt igényeltek.

„El kellene érniük… és be kellene nyújtaniuk a kárigényt” – mondta, hozzátéve, hogy „az egyetlen módja annak, hogy részt vegyenek a kártérítésben”.

Pleterski ügyvédei egyelőre nem nyilatkoztak az emberrablási vádakkal kapcsolatban.

zeta

Olvastad már? Nagy bajok lehetnek az amerikai gazdaságban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!