A Bitcoin megrekedt 28.000 dollárnál

-

A Bitcoin 1,3%-ot esett az elmúlt héten, és 27.800 dollár körül fejezte be a hetet, az Ethereum 2,7%-ot veszített 1760 dollárra.

A top 10 többi vezető altcoinja vegyes dinamikát mutatottak, 8,2%-ot csökkent a Polkadot, és 13,6%-os erősödést produkált az Ripple.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A teljes kriptopiaci kapitalizáció a CoinMarketCap szerint 1,4%-kal 1,16 milliárd dollárra esett erre a héten.

A Bitcoin 9 hónapos csúcsokat aktualizált 28.900 dollár körüli szintre, de a hét második felében korrekció következett be.

A bitcoin bányászati nehézsége 7,56%-kal emelkedett. A szám megújította minden idők legmagasabb értékét 46,84 T.

Az átlagos hashrate 335,23 EH/s volt. Az év eleje óta több mint 30%-kal nőttek a korreláló mérőszámok.

Az eredmények előzményei

Paolo Ardoino, a Tether technikai igazgatója elmondta, hogy a vállalatnak mintegy 1,6 milliárd dollárnyi többlettartaléka van a stabilcoinja, az USDT támogatására.

Véleménye szerint a bankválság és a globális gazdasági bizonytalanság közepette a bitcoin akár meg is haladhatja a korábbi rekordmagas, 68 000 dolláros szintet.

A Fed igazgatótanácsa ismét elutasította a Custodia Bank tagsági kérelmét, jelezve, hogy a bank üzleti modellje nem felel meg a Federal Reserve Actben meghatározott céloknak.

A JPMorgan szerint az amerikai bankválság lehetőséget teremtett arra, hogy egyes kriptotőzsdék piaci részesedését növeljék azáltal, hogy banki szolgáltatásokat kínálnak a kriptopénzekkel foglalkozó cégeknek és befektetőknek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A német Deutsche Wertpapier Service Bank AG (dwpbank) értékpapír kezelő óriás, amely 5,3 millió ügyfélszámlát kezel különböző bankok számára, elindította a wpNex-et, egy bitcoin kereskedési platformot.

A Nasdaq, bejelentette hogy 2023 második negyedévének végéig tervezi kriptopénz-tárolási szolgáltatások elindítását.

zeta

Olvastad már? Nagy bajok lehetnek az amerikai gazdaságban

Forrás: FxPro

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!