A Bitcoin megrekedt 28.000 dollárnál

-

A Bitcoin 1,3%-ot esett az elmúlt héten, és 27.800 dollár körül fejezte be a hetet, az Ethereum 2,7%-ot veszített 1760 dollárra.

A top 10 többi vezető altcoinja vegyes dinamikát mutatottak, 8,2%-ot csökkent a Polkadot, és 13,6%-os erősödést produkált az Ripple.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A teljes kriptopiaci kapitalizáció a CoinMarketCap szerint 1,4%-kal 1,16 milliárd dollárra esett erre a héten.

A Bitcoin 9 hónapos csúcsokat aktualizált 28.900 dollár körüli szintre, de a hét második felében korrekció következett be.

A bitcoin bányászati nehézsége 7,56%-kal emelkedett. A szám megújította minden idők legmagasabb értékét 46,84 T.

Az átlagos hashrate 335,23 EH/s volt. Az év eleje óta több mint 30%-kal nőttek a korreláló mérőszámok.

Az eredmények előzményei

Paolo Ardoino, a Tether technikai igazgatója elmondta, hogy a vállalatnak mintegy 1,6 milliárd dollárnyi többlettartaléka van a stabilcoinja, az USDT támogatására.

Véleménye szerint a bankválság és a globális gazdasági bizonytalanság közepette a bitcoin akár meg is haladhatja a korábbi rekordmagas, 68 000 dolláros szintet.

A Fed igazgatótanácsa ismét elutasította a Custodia Bank tagsági kérelmét, jelezve, hogy a bank üzleti modellje nem felel meg a Federal Reserve Actben meghatározott céloknak.

A JPMorgan szerint az amerikai bankválság lehetőséget teremtett arra, hogy egyes kriptotőzsdék piaci részesedését növeljék azáltal, hogy banki szolgáltatásokat kínálnak a kriptopénzekkel foglalkozó cégeknek és befektetőknek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A német Deutsche Wertpapier Service Bank AG (dwpbank) értékpapír kezelő óriás, amely 5,3 millió ügyfélszámlát kezel különböző bankok számára, elindította a wpNex-et, egy bitcoin kereskedési platformot.

A Nasdaq, bejelentette hogy 2023 második negyedévének végéig tervezi kriptopénz-tárolási szolgáltatások elindítását.

zeta

Olvastad már? Nagy bajok lehetnek az amerikai gazdaságban

Forrás: FxPro

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!