A jogi bizonytalanságok ellenére is elindul az OKEx indiai kriptóváltója

-

Indiában nyitja meg a legújabb P2P váltóját az OKEx, augusztus 5-én, ahol a kereskedés mellett fiat-kriptó váltásra is lehetősége lesz a felhasználóknak. Indiai rúpia használatával a tervek szerint jutalékmentesen lehet majd vásárolni.

A bejelentés nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a hírek szerint a helyi kormányzat ismét a kriptopénzek betiltását fontolgatja, illegálissá téve azokat.

A nagy indiai platformok segítenek a fiat pénzes vásárlásban

Induláskor a BTC és az USDT váltható majd fiat pénzért cserébe, a tervek szerint viszont hamarosan további kriptók is bekerülnek a kínálatba.
A felhasználók közötti közvetlen kereskedéshez a platform egy letéti szolgáltatást is biztosít, a fizetéshez pedig integrálták a legnagyobb, legelterjedtebb szolgáltatásokat, köztük az UPI, az IMPS és a NEFT megoldását is.
Ha a felhasználók már rendelkeznek OKEx regisztrációval, akkor azon keresztül is tudnak fiat pénzzel vásárolni, és így az OKEx teljes rendszeréhez hozzáférnek.

Márciusban megszűnt a tiltás, de azért még vannak kérdések

Az indiai Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a Központi Bank rendelkezése, hogy a pénzintézetek nem szolgálhatnak ki kriptós cégeket, törvényellenes. Ennek ellenére az iparág helyzete még nem teljesen tisztázott.
A mostani ismeretek szerint a Központi Bank és a Tőzsdefelügyelet jelenleg is tárgyalásokat folytat a kriptopénzek helyzetéről. Egy névtelenséget kérő kormánytisztviselő szerint viszont ezek a tárgyalások a teljes törvényi tiltás irányába mozdultak el.
Az OKEx ügyvezetője, Jay Hao mindenesetre elmondta, már egy ideje figyelemmel kísérik az indiai piacot, és az ottani ügyfeleikkel együtt arra jutottak, hogy a tiltás valószínűleg nem fog megtörténni.

„Egyértelmű, hogy továbbra is szeretnénk együtt dolgozni a helyi partnereinkkel. Remélhetőleg a szabályhozók számára is tudunk segítséget nyújtani, tisztázni a kétségeiket, megismertetni velük a kriptopénzeket, és akár tanácsokat adni egy jogi keretrendszer létrehozásához. Ez lenne a szükséges ahhoz, hogy ez a feltörekvőben lévő iparág tovább virágozhasson. Ha viszont a tiltás vagy valamilyen szigorítás fog életbe lépni, a vállalatunk természetesen minden tekintetben be fogja tartani az indiai törvényeket.”

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Kiemelt kép: Craig Bellamy
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!