A japánok 70%-a tart a mesterséges intelligenciától

-

A mesterséges intelligenciát használó chatbotok nem számítanak újdonságnak, de az utóbbi időben robbanásszerűen megnőtt a száma azoknak a területeknek, ahol bevezetésre kerültek.

Egy Japánban végzett felmérésből az derül ki, hogy a helyi lakosság 69,4%-a komolyan aggódik a technológia széles körű elterjedése miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kyodo News híradásaiból az derül ki, hogy a japánok egy friss felmérés szerint a jelenleginél sokkal szigorúbb szabályozást szeretnének a chatbotok esetén.

A felmérés széles körben ölelt fel kérdéseket, a covidhoz kapcsolódóan is, valamint az állam működésével kapcsolatban.

A mesterséges intelligencia kérdésköre azért merült fel, mivel az állami tisztviselők a nyilvánosság előtt is elismerték, hogy támogatják a ChatGPT mögötti fejlesztőcéget, az OpenAI-t.

Április 10-én a japán kormányfő, Hirokazu Matsuno úgy nyilatkozott, hogy a kormány keresi a lehetőségét, hogy a rendszerébe beintegrálja a mesterséges intelligenciát.

Elmondása szerint viszont ez kizárólag akkor történik majd meg, ha a kiberbiztonsági szakértők által felvetett aggályokat megoldják, és a magánszféra védelmét is biztosítani tudják.

Japán az utóbbi időben a korábbinál lényegesen barátibb hozzáállást tanúsít a kriptoiparhoz és a web3-hoz, az onnan érkező innovációkhoz.

Az ország saját web3-as munkacsoportot is létrehozott, akik a terveiket, és az iparág növekedését célzó elképzeléseiket is megosztották április elején.

A kormányok világszerte egyre jobban odafigyelnek a mesterséges intelligencia szabályozására, és arra, hogy milyen hatással járhat a társadalomra. Olaszországban például betiltották a ChatGPT használatát.

A helyi hivatalnokok elmondták, hogy ha a különböző aggodalmakat le tudják oszlatni, és nagyobb lesz az átláthatóság, akkor a későbbiekben fel tudják oldani a tiltást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Németországban vizsgálatot indítottak, hogy a ChatGPT mennyire fér össze a GDPR szabályzattal, és az EU-ban már készül a mesterséges intelligenciát szabályozó törvénycsomag, amely precedens-értékű lenne a tagállamok számára.

A kínai hatóságok bejelentették, hogy a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatok, és a technológia maga szigorú biztonsági felügyeletet fog kapni, olyan ütemben folyik a fejlesztés a területen.

zeta

Olvastad már? Az OKX listázza Pepe mémcoin-t, kereskedési őrület következik?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!