A japánok 70%-a tart a mesterséges intelligenciától

-

A mesterséges intelligenciát használó chatbotok nem számítanak újdonságnak, de az utóbbi időben robbanásszerűen megnőtt a száma azoknak a területeknek, ahol bevezetésre kerültek.

Egy Japánban végzett felmérésből az derül ki, hogy a helyi lakosság 69,4%-a komolyan aggódik a technológia széles körű elterjedése miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kyodo News híradásaiból az derül ki, hogy a japánok egy friss felmérés szerint a jelenleginél sokkal szigorúbb szabályozást szeretnének a chatbotok esetén.

A felmérés széles körben ölelt fel kérdéseket, a covidhoz kapcsolódóan is, valamint az állam működésével kapcsolatban.

A mesterséges intelligencia kérdésköre azért merült fel, mivel az állami tisztviselők a nyilvánosság előtt is elismerték, hogy támogatják a ChatGPT mögötti fejlesztőcéget, az OpenAI-t.

Április 10-én a japán kormányfő, Hirokazu Matsuno úgy nyilatkozott, hogy a kormány keresi a lehetőségét, hogy a rendszerébe beintegrálja a mesterséges intelligenciát.

Elmondása szerint viszont ez kizárólag akkor történik majd meg, ha a kiberbiztonsági szakértők által felvetett aggályokat megoldják, és a magánszféra védelmét is biztosítani tudják.

Japán az utóbbi időben a korábbinál lényegesen barátibb hozzáállást tanúsít a kriptoiparhoz és a web3-hoz, az onnan érkező innovációkhoz.

Az ország saját web3-as munkacsoportot is létrehozott, akik a terveiket, és az iparág növekedését célzó elképzeléseiket is megosztották április elején.

A kormányok világszerte egyre jobban odafigyelnek a mesterséges intelligencia szabályozására, és arra, hogy milyen hatással járhat a társadalomra. Olaszországban például betiltották a ChatGPT használatát.

A helyi hivatalnokok elmondták, hogy ha a különböző aggodalmakat le tudják oszlatni, és nagyobb lesz az átláthatóság, akkor a későbbiekben fel tudják oldani a tiltást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Németországban vizsgálatot indítottak, hogy a ChatGPT mennyire fér össze a GDPR szabályzattal, és az EU-ban már készül a mesterséges intelligenciát szabályozó törvénycsomag, amely precedens-értékű lenne a tagállamok számára.

A kínai hatóságok bejelentették, hogy a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatok, és a technológia maga szigorú biztonsági felügyeletet fog kapni, olyan ütemben folyik a fejlesztés a területen.

zeta

Olvastad már? Az OKX listázza Pepe mémcoin-t, kereskedési őrület következik?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!