A Harvest Finance ma szenvedett el kibertámadást, a hekker 24 millió dollárnyi kriptopénzt emelt el a likviditási pooljaiból.

A defi protokollok között nagyobbnak számító Harvest hivatalosan is elismerte a támadást, és azt is elmondták, a rendelkezésre álló adatok alapján a hekker ismertnek számít a kriptoközösségben.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Hogy a probléma megoldódjon, aktívan is szerepet vállalnak, így 100000 dollárnyi jutalmat ajánlottak fel annak, aki segít kézre keríteni a támadót.

A közleményük szerint dolgoznak azon, hogy az eset ne ismétlődhessen meg, és, hogy a nem érintett pooljaikat is biztonságossá tegyék. A hekker a megszerzett kriptót renBTC tokenre váltotta, és azt küldte ki a platformról.

A lopás után a támadó 2,5 millió dollár visszaküldött a protokoll tárcáiba, USDT és USDC formájában. A cég szerint ezt szétosztják a megkárosított felhasználók között, a megfelelő arányban.

A Harvest a renBTC váltás miatt azonnal felvette a kapcsolatot a Ren Protokoll csapatával, és azonosították a bitcoin-címeket, amelyek részt vettek az utalásokban.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A cég képviselői pedig a nagy tőzsdéket, köztük a Binance-t és a Coinbase-t is, értesítették az esetről, és kérték, hogy tegyék tiltólistára az adott címekről esetlegesen érkező beutalásokat.

A FARM token az elmúlt 24 órában 60%-ot esett. A platformon lévő teljes lekötött tőke is megsínylette az eseményeket, a tegnapi 1 milliárd fölötti lekötés mára jelentősen megcsappant, a DeFi Pulse adatai alapján 570 millió dollár körül van.

Olvastad már? 1000%-ot emelkedett egy új token értéke miután a Binance listázta

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂