A Circle az egyik legjobban finanszírozott blokklánc startup. Platformján, a „Circle Trade”-en májusban 30 százalékkal emelkedett az intézményi befektetők száma, miközben a Bitcoin 20%-ot esett.

A kereslet kielégítésére a vállalat egyre jobban automatizálja platformját, a nagyfrekvenciájú kereskedelem és a nagyobb blokk megrendelések ellátása érdekében.

„A főbb intézményi befektetők nem telefonos brókereken keresztül tevékenykednek. Ők elektronikus felületet használnak,” mondta a Circle vezérigazgatója, Jeremy Allaire.

A bitcoin májusi zuhanása ellenére a Goldman Sachs által támogatott Circle startup saját kereskedőplatformja nagy kiugrást mutatott a fedezeti alapok illetve más nagyobb befektetőközösségek terén.

A cég automatizálja a „Circle Trade”-et, így a befektetők magas frekvenciájú illetve blokk rendeléseket helyezhetnek el anélkül, hogy bárkivel is kommunikálniuk kellene – mondta a vállalat hétfőn.

„Májusban, amely egy kihívásokkal teli hónap volt, éles emelkedést láttunk egyedi, új ügyfeleink terén,” mondta a CNBC-nek a Circle alapító vezérigazgatója, Jeremy Allaire egy telefonos interjúban. „Sokan vannak az intézményi oldalon, és sorba kapják a kacsákat.”

A Circle szerint egy hónap alatt 30 százalékkal nőtt az új intézményi ügyfelek száma, a napi tranzakciós volumen pedig 15-ször több volt, mint egy évvel ezelőtt. Miközben a bitcoin ára májusban nagyjából 20%-ot esett.

Az új ügyfelek – családi vállalkozások, kockázati tőke cégek stb. – visszajelzésként elmondják, hogy a „Circle Trade” nem képes 100.000 vagy 1 millió dolláros részvényeket kezelni, amelyre a felhasználóknak szükségük lenne. Egészen eddig a dolog úgy működött, hogy a Circle alkalmazottai az amerikai, londoni és hongkongi irodákban manuálisan szabták meg az árakat valamilyen üzenetküldő platformon, például a Skype-on keresztül, ezután engedélyezték a kereskedést.

A Circle, amely platformján körülbelül 2 milliárd dolláros kereskedelmet bonyolít le minden hónapban, hétfőn bejelentette, hogy ezentúl a megrendelések és egyezmények is elérhetőek lesznek az automatikus folyamatokon keresztül.

„A főbb intézményi befektetők nem telefonos brókereken keresztül tevékenykednek. Ők elektronikus felületet használnak,” mondta a Circle vezérigazgatója, Jeremy Allaire, majd hozzátette: „Egy hagyományos termék létrehozása a célunk; ez ugyanis sokkal gyorsabb és rugalmasabb módja a kereskedésnek.”

A Circle Trade, a maga 250,000 dolláros minimális megrendelési méretével egyike a legnagyobb „pultos” kriptopénz kereskedő platformoknak intézményi befektetők számára. A fintech vállalat szintén képes a peer-to-peer fizetések lebonyolítására, blokklánc segítségével. A vállalat még februárban megszerezte a Poloniex váltót.

A bitcoin eközben több mint 50 százalékot zuhant 2018-ban, az új vásárlók hiánya, illetve a szabályozók adománygyűjtő csalásokkal és nagy horderejű hackertámadásokkal összefüggő ügyködései miatt.

Néhány bitcoinban jártas személy azzal érvel, hogy az intézményi befektetők segíthetnek a kriptoeszköznek az újbóli szárnyalásban, mint ahogy az a múlt éven is 1300 százalékos növekedést generált. A szabályozók részéről érzékelhető bizonytalanság illetve a volatilitás szintén akadályozó tényezők abban, hogy a szkeptikusabb befektetők is piacra lépjenek.

A Circle egyike a legjobban finanszírozott blokklánc startupoknak, olyan befektetőkkel, mint a Goldman Sachs és a Baidu.

A Bitmain, a legjobban ismert kripto „bányász” vállalat legutóbb 110 millió dollárt fektetett a Circle-be, amellyel annak értéke megközelítette a 3 milliárd dollárt. A források azonban olyan meglévő befektetőktől is származnak, mint a Breyer Capital, a Tusk Ventures, az IDG Capital, a Pantera és a Blockchain Capital.

Forrás. cnbc.com