A Goldman Sachs által támogatott Circle

-

A Circle az egyik legjobban finanszírozott blokklánc startup. Platformján, a „Circle Trade”-en májusban 30 százalékkal emelkedett az intézményi befektetők száma, miközben a Bitcoin 20%-ot esett.

A kereslet kielégítésére a vállalat egyre jobban automatizálja platformját, a nagyfrekvenciájú kereskedelem és a nagyobb blokk megrendelések ellátása érdekében.

„A főbb intézményi befektetők nem telefonos brókereken keresztül tevékenykednek. Ők elektronikus felületet használnak,” mondta a Circle vezérigazgatója, Jeremy Allaire.

A bitcoin májusi zuhanása ellenére a Goldman Sachs által támogatott Circle startup saját kereskedőplatformja nagy kiugrást mutatott a fedezeti alapok illetve más nagyobb befektetőközösségek terén.

A cég automatizálja a „Circle Trade”-et, így a befektetők magas frekvenciájú illetve blokk rendeléseket helyezhetnek el anélkül, hogy bárkivel is kommunikálniuk kellene – mondta a vállalat hétfőn.

„Májusban, amely egy kihívásokkal teli hónap volt, éles emelkedést láttunk egyedi, új ügyfeleink terén,” mondta a CNBC-nek a Circle alapító vezérigazgatója, Jeremy Allaire egy telefonos interjúban. „Sokan vannak az intézményi oldalon, és sorba kapják a kacsákat.”

A Circle szerint egy hónap alatt 30 százalékkal nőtt az új intézményi ügyfelek száma, a napi tranzakciós volumen pedig 15-ször több volt, mint egy évvel ezelőtt. Miközben a bitcoin ára májusban nagyjából 20%-ot esett.

Az új ügyfelek – családi vállalkozások, kockázati tőke cégek stb. – visszajelzésként elmondják, hogy a „Circle Trade” nem képes 100.000 vagy 1 millió dolláros részvényeket kezelni, amelyre a felhasználóknak szükségük lenne. Egészen eddig a dolog úgy működött, hogy a Circle alkalmazottai az amerikai, londoni és hongkongi irodákban manuálisan szabták meg az árakat valamilyen üzenetküldő platformon, például a Skype-on keresztül, ezután engedélyezték a kereskedést.

A Circle, amely platformján körülbelül 2 milliárd dolláros kereskedelmet bonyolít le minden hónapban, hétfőn bejelentette, hogy ezentúl a megrendelések és egyezmények is elérhetőek lesznek az automatikus folyamatokon keresztül.

„A főbb intézményi befektetők nem telefonos brókereken keresztül tevékenykednek. Ők elektronikus felületet használnak,” mondta a Circle vezérigazgatója, Jeremy Allaire, majd hozzátette: „Egy hagyományos termék létrehozása a célunk; ez ugyanis sokkal gyorsabb és rugalmasabb módja a kereskedésnek.”

A Circle Trade, a maga 250,000 dolláros minimális megrendelési méretével egyike a legnagyobb „pultos” kriptopénz kereskedő platformoknak intézményi befektetők számára. A fintech vállalat szintén képes a peer-to-peer fizetések lebonyolítására, blokklánc segítségével. A vállalat még februárban megszerezte a Poloniex váltót.

A bitcoin eközben több mint 50 százalékot zuhant 2018-ban, az új vásárlók hiánya, illetve a szabályozók adománygyűjtő csalásokkal és nagy horderejű hackertámadásokkal összefüggő ügyködései miatt.

Néhány bitcoinban jártas személy azzal érvel, hogy az intézményi befektetők segíthetnek a kriptoeszköznek az újbóli szárnyalásban, mint ahogy az a múlt éven is 1300 százalékos növekedést generált. A szabályozók részéről érzékelhető bizonytalanság illetve a volatilitás szintén akadályozó tényezők abban, hogy a szkeptikusabb befektetők is piacra lépjenek.

A Circle egyike a legjobban finanszírozott blokklánc startupoknak, olyan befektetőkkel, mint a Goldman Sachs és a Baidu.

A Bitmain, a legjobban ismert kripto „bányász” vállalat legutóbb 110 millió dollárt fektetett a Circle-be, amellyel annak értéke megközelítette a 3 milliárd dollárt. A források azonban olyan meglévő befektetőktől is származnak, mint a Breyer Capital, a Tusk Ventures, az IDG Capital, a Pantera és a Blockchain Capital.

Forrás. cnbc.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!