Robert Sluymer a Fundstrattól úgy gondolja, hogy a bitcoin és több másérme hamarosan nagyon megindulhat, a pozitív jelek és technikai mutatók alapján.

A bitcoin ismét próbára teheti a 9000 dollárt

A Bloomberg szerint a Fundstrat stratégiai elemzői arra számítanak, hogy a bitcoin véget vet a május vége óta tartó korrekciójának.

Egy befektetőknek írt bejegyzésben a következőt írta Sluymer:

 „Úgy tűnik, hogy ismét megindulhat a legtöbb kriptopénz árfolyama. Folyamatosan növekedik a kiállásuk. Úgy gondoljuk, hogy a bitcoin hamarosan ismét megindul, hogy próbára tegye a 8800 és 9000 dollár közötti ellenállást.

Sluymer előrejelzése amiatt születhetett, hogy megfordult a bitcoin relative strength indexe (RSI). A Fundstrat elemzője szerint a korábbi negatív/semleges lendület most pozitív irányba tolódott.

A bitcoin vételára több mint 3000 dollárt emelkedett májusban. 6000 dollárról indult, és a 9100 dollárt is áttörte egy rövid ideig. A bitcoin nem esett be a 7000 dollár körüli régió alá, még a „CME gap” narratívája ellenére sem, miszerint a bitcoin új támogatási szintet talált magának 8000 dolláron.

A 9000 dolláros ellenállás átlépése sorsfordító lehet a bitcoin árfolyamában, ha 2019 harmadik negyedéve előtt át akarja törni a 10 000 dollárt. Az is lehet, hogy a bitcoin nem lesz képes megtartani a 9000 dolláros értéket, és ez egy újabb 20-30%-os eséshez vezethet.

A bitcoin június elején több mint 10%-ot esett, ez a 2018 decemberi 3100 dolláros mélypont óta a legnagyobb esése.

Nemrég 150 millió dollárnyi tether került forgalomba. Korábban minden tether „nyomtatás” után megindult a bitcoin árfolyama.

Valóban vége a kriptotélnek

A bitcoinon kívül Sluymer kiemelte a litecoint, mint egy rövid távon érdekes befektetést, a hamarosan bekövetkezendő feleződés miatt. Úgy tűnik, hogy a litecoin kicsit visszavett a tempóból az elmúlt 24 órában, de egy hét alatt így is 33%-ot emelkedett.

Sluymer szerint kisebb visszahúzás várható, ugyanis a negyedik legnagyobb kriptopénz jelentős ellenállási pontja következik 145 dolláron. Az év eleje óta a litecoin több mint 350%-ot emelkedett, utoljára 2018 májusában volt ilyen magasan az értéke.

Tom Lee, a Fundstrat társalapítója is úgy hiszi, hogy a kriptopénzek hatalmas emelkedések előtt állnak, és nem csak rövid távon. Nemrég a CryptoCompare Digital Asset csúcstalálkozón tartott beszédet Londonban, ahol kijelentette, hogy a kriptotélnek valóban vége van.

 

A Fundstrat főelemzője megismételte korábbi kijelentéseit, miszerint a meggyengült amerikai dollár pozitívan hat a bitcoin árfolyamára. Lee szerint a Z generációs befektetők tovább emelhetik a bitcoin értékét.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A Fundstrat szerint vége a bitcoin korrekciójának

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.