Benjamin Diokno, a fülöp-szigeteki jegybank vezetője bejelentette, hogy az intézmény „felderítő” tanulmánya szerint a digitális peso megvalósítása a valóságban jóval több munkát igényel, mint amennyire számítottak.

A nyár folyamán a Bangko Sentral ng Pilipinas jegybank megerősítette, hogy vizsgálják egy saját CBDC, vagyis a fizikai peso digitális változatának megvalósíthatóságát és szabályzói implementációját.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Egy sajtótájékoztatón Diokno állítólag elutasította annak a lehetőségét, hogy a CBDC bármikor kibocsátásra kerülhet a közeljövőben.

Az tanulmány eddig arra a következtetésre jutott, hogy további kapacitásokat és hálózatokat kell kiépíteni más jegybankok és pénzügyi intézetek között.

Ez idáig a bank tanulmánya a CBDC-ket övező alapproblémákkal foglalkozott, a monetáris politikát érintő implementációra, jogi keretrendszerre, fizetési és elszámoltatási rendszerekre, pénzügyi megvalósításra és szabályozói aspektusokra koncentrált.

A bank kormányzója elmondta, miszerint nagyot lendítene a kutatás menetén a magánszektor digitális valutákkal kapcsolatos üzleti modelljeinek megvizsgálása a Fülöp-szigeteken, valamint az ipari „homokozók” felhasználása.

A jegybank tervei között szerepel továbbá, hogy fejlesztéseket hajtson végre a már meglévő pénzügyi rendszerén, valamint hogy világszerte más jegybankok CBDC-kutatásait is tanulmányozza.

A fülöp-szigeteki CBDC-kutatás a helyi jegybank Digitális Fizetési Transzformációs Ütemtervének keretén belül fut. Ennek célja, hogy 2023-ig az országban zajló lakossági fizetések több mint 50%-a digitális formában történjen, valamint hogy a lakosság 70%-ának legyen már bankszámlája ezen periódus végére.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Az éppen zajló CBDC-kutatás az azt végző csoport szerint nagyobb technikai támogatást igényelne a Nemzetközi Valutaalap, valamint a Nemzetközi Fizetések Bankja részéről.

A jegybank továbbra is ragaszkodik ahhoz a nézethez, hogy a CBDC kitűnik a privát digitális valuták közül, valamint jelezte, hogy a digitális innovációk folytatják fejlődésüket a már meglévő fiat valuták struktúráján belül.

Olvastad már? Kanada első nyilvános bitcoinalapjának értéke elérte a 100 millió dollárt

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂