A digitális rúpia előnyeiről beszélt India miniszterelnöke

-

Narendra Modi indiai miniszterelnök szerint az indiai központi bank digitális valutája erősíteni fogja a digitális gazdaságot.
A digitális rúpia forradalmasítani fogja a fintechszektort is azáltal, hogy új lehetőségeket teremt, és csökkenti a készpénzkezeléssel, -nyomtatással és a készpénzkezelés logisztikájával járó terheket – fejtette ki a miniszterelnök a jelentések szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

India miniszterelnöke, Modi sok előnyt lát a digitális rúpiában

Narendra Modi indiai miniszterelnök a beszámolók szerint szerdán a Bharatiya Janata Párt (BJP) tagjai és vezetői előtt a szövetségi költségvetésről tartott virtuális konferencián kiemelte az indiai központi banki digitális valutájának (CBDC), a digitális rúpia lehetséges előnyeit.
Az ország pénzügyminisztere, Nirmala Sitharaman keddi költségvetési beszédében bejelentette, hogy az Indiai Központi Bank (RBI) a 2022/23-as pénzügyi évben digitális rúpiát vezet be.
Modi miniszterelnököt a helyi média idézte:

„A digitális rúpia a fizikai rúpiánk digitális formája lesz, és az RBI fogja szabályozni. Ez egy olyan rendszer lesz, amely lehetővé teszi a fizikai valuta digitális valutával történő elcserélését.”

„A központi banki digitális valuta erősíteni fogja a digitális gazdaságot… Ha valaki digitális valutában fizet, akkor azt készpénzre tudja majd váltani” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Megjegyezve, hogy „a CBDC biztonságosabbá és kockázatmentesebbé teszi a digitális fizetéseket és az online pénzátutalásokat”. Modi miniszterelnök azt mondta: „Ez a globális digitális fizetési rendszerek fejlesztésének megkönnyítéséhez is vezet.”
A miniszterelnök hozzátette:

„A digitális rúpia forradalmasítani fogja a fintechszektort azáltal, hogy új lehetőségeket teremt, és csökkenti a készpénz kezelésével, nyomtatásával és logisztikai kezelésével kapcsolatos terheket.”


India lenne a világ egyik első nagy gazdasága, amely központi bank által támogatott digitális valutát vezetne be, ha az RBI a következő pénzügyi évben valóban kibocsátja a digitális rúpiát.

Olvastad már? Az Irkutszki régióban négyszeresére nőtt az áramfogyasztás a bányászok miatt

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!