A Coinbase vezérigazgatójának véleménye az aktualitás történésekről

-

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója különböző problémákról mondta el véleményét a Bloombergnek. Viszonylag pozitívan állt a dolgokhoz, beleértve a legutóbbi ETF-fel kapcsolatos fejleményeket is.

Armstrongot, a kriptovilág egyik leginkább ismert személyiségét annyira nem érdekli a SEC legutóbbi ETF-javaslatban hozott döntésének elhalasztása.

Többek között ez volt az egyik témája annak a kiterjedt interjúnak, amelyet Armstrong a Bloomberggel folytatott, érintve az ICO-kat, a bitcoin árfolyam-ingadozásait, az altcoinokat és a szabályozások gondjait.

A legforróbb témák

Amikor a legutóbbi Bitcoin ETF fejleményekről kérdezték, Armstrong inkább pozitív nézetének adott hangot.

Szerinte a SEC csak a munkáját végzi, amikor „biztonságos piacot” szeretne kialakítani, amely megvédi a fogyasztókat, illetve együttműködik a Coinbase-zel és a többi érintettel.

Ahogy mondta, hülyeség lenne gyors döntést várni egy olyan témában, mint ez. A következő kihívás az lesz, hogy meghatározzák „mi az elfogadható kriptopénz”, és hogy milyen módon osztályozzák a digitális érméket.

Armstrong kifejezte szkepticizmustát a legtöbb altcoinnal kapcsolatban, miközben megismételte, hogy platformja már kutatja azok elfogadásának lehetőségeit. Szintén negatívan viszonyult az ICO-khoz, de elismerte, hogy az elképzelés pozitívan hatott azokra a vállalkozásokra, amelyeknek nem volt más módjuk tőkéhez jutni.

Szintén szó volt a kriptopénzek adoptációjáról: Armstrong azt becsüli, hogy a jelenlegi kriptotevékenységek nagyjából 90%-a spekulánsoktól és különböző projektekbe való befektetésekből származik.

Csak a maradék 10% lehet hasznos, ha úgy tetszik „közvetlen”, illetve vásárlásokra szánt tranzakció. Ezek nagy része online zajlik, tehát időbe fog telni, mire a Starbucks elkezd kriptopénzeket elfogadni.

A Coinbase akkor és most

Armstrong sok összehasonlítást végzett a kriptopénzek jelenlegi helyzete és az internet korai napjai között. A Coinbase úgy indult, mint egy átlagos felhasználó számára készült pénztárca-szolgáltatás. Megjegyezte, hogy „senki nem akarja a saját e-mail szerverét üzemeltetni”: ez egy kissé vitatott probléma a kripto művelői számára, akik tárcájukat és privát kulcsukat saját maguk szeretnék irányítani.

Az összehasonlítás egyébként gyakran előjött az interjúban, mivel Armstrong úgy gondolja, ha felhajtás leülepszik, néhány nagyon jó érme/vállalkozás jelenik majd meg a piacon. Mindezek ellenére a Coinbase növekedése még mindig nagyon a Bitcoin árfolyamváltozásaihoz igazodik.

„A technológia számos lufin és korrekción megy keresztül […], amikor a Bitcoin ára igencsak megszalad […], majd 60-70%-ot korrigál: mi ötből négyen már túl vagyunk. Minden esetben egy új fennsíkot hoz létre, amely egyezik a vállalat növekedésével. […] 2012-13-ban, amikor elindultunk, talán 500 regisztráló volt naponta, aztán a következő lufi és korrekció után ez a szám 5.000-re növekedett, mára pedig már elérte az 50.000-et” – mondta Armstrong.

Forrás: cryptovest.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!