A Coinbase tagadja az önkereskedést

Alig ült le a New York-i Virtuális Piaci Integritási Kezdeményezés pora, a váltók máris mozgásba lendültek. A Coinbase és a Kraken válaszai a főügyészi jelentésre, illetve a két váltó álláspontja alább olvashatóak.

Forrás: en.wikipedia.org

Mikor a New York-i főügyészi iroda az év elején az államon belül működő kriptovalutaváltókról kért le információkat, a Coinbase maradéktalanul eleget tett az igénynek. A kaliforniai tőzsde ismert a hivatalos ügyekben, kormányzati kérésekben tanúsított elhivatottságáról. Aprólékosan, részletesen kitöltötték az űrlapot, most kedden azonban felfedezték, hogy az általuk közzétett információkat féreértelmezték.

Arról az adatról van szó, miszerint a Coinbase felületén a kereskedelem 20%-át a saját vagyonukkal történő kereskedelem teszi ki. A news.bitcoin.com ezt helyesen értelmezte (szimplán likviditást biztosító tevékenység), más portálok azonban piaci manipulációval vádolták meg az ismert váltót. A Coinbase önmagának tisztára mosása érdekében egy blogbejegyzésben ezt írta:

„A Coinbase nem saját részére, hanem ügyfelei támogatása érdekében végzi ezeket a müveleteket.”

A Kraken visszavág

A karizmatikus fellépésű Jesse Powell által vezetett Kraken kriptováltó sok esetben anti-Coinbaseként működik. Hamar híre ment, hogy nem is szándékozik részt venni a New York-i Virtuális Piaci Integritási Kezdeményezésben, mivel szolgáltatásai eleve nem elérhetőek New York lakosai számára.

„Köszönjük a New York-i adófelügyelőségnek ezt a kis felmérést, rengeteg időt spóroltak a terméktámogatási osztályunk munkatársainak, mivel rengeteg információt szereztünk piaci versenytársainkról” – gúnyolódott a Kraken csapata.

Persze nem csak efféle aranyköpésekkel és szemtelenségekkel reagáltak az eseményekre:

„Mindazonáltal szeretnénk cáfolni minden olyan szakszerűtlen, rosszindulatú következtetést, amely szerint a Kraken váltó illegálisan működne, csak azért mert nem válaszoltunk az önkéntes információs kérelemre. A mi válaszunk az volt, hogy nem New Yorkban tevékenykedünk.”

Forrás: news.bitcoin.com

Bitfinexed, a híresen Tether kritikus perma-medve előre megsejthette a főügyészi jelentést. Máris figyelmeztette a befektetőket, hogy vegyék ki megtakarításaikat a Bitfinex és Binance tőzsdékről is. A kriptoiparban érdekeltek kezdenek belefáradni a folyamatos, őket érő támadásokba, Bitfinexed pedig a közösség bizalmát élvezi az USDT-vel kapcsolatos helyes tudósítása miatt. Olyan mint egy leállt óra: mindig állít valamit, bizonyos esetekben pedig biztosan igaza van.

 

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!