A Coinbase sem használja már a Signature Bank Signet szolgáltatását

-

A népszerű amerikai kriptotőzsde a Coinbase a jelentések szerint egy másik fizetési szolgáltatóval akar leszerződni, miközben arra várnak, hogy a Signature Bank körüli események hogyan rendeződnek.

A New York állami hatóságok több, mint egy hete vették át a bank irányítását, most pedig a Coinbase bejelentette, hogy abbahagyják a bank által üzemeltetett Signet használatát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A The Wall Street Journal hasábjain megjelent információk alapján a Coinbase felhasználói a banki nyitvatartási órákon kívül már nem érik el a Signetet, a tőzsde pedig aktívan keresi az új fizetési szolgáltatót, aki el tudja látni ezeket a feladatokat.

A kriptobarát Signature Bank esetében nem merült fel fizetésképtelenség, csőd, és semmilyen pénzügyi nehézség sem.

A hatóságok mégis szükségét érezték, hogy kisajátítsák a céget, hogy megvédjék az USA gazdaságát, és megerősítsék a bankszektorba vetett lakossági bizalmat, miután március első dekádjában a Silvergate Bank és a Silicon Valley Bank egyaránt pénzügyi problémákról számolt be.

Március 12-én a hatóságok viszont átvették a Signature Bank feletti irányítást.

A Szövetségi Betétbiztosító Társaság, az FDIC beszámolója szerint a bank pénzét, a betéteket és a hiteleket átküldték a New York Community Bancorp’s Flagstar Bank számláira.

Ebbe az összegbe nem számít bele a nagyjából 4 milliárd dollárnyi kriptopénz, amelyet a bank tárcáiban helyeztek letétbe.

A kormányzati vállalat elmondása alapján a kriptopénzeket közvetlenül a felhasználóknak juttatnák vissza, egy digitális bankszámla segítségével.

A kriptoipar ismert cégei közül a Coinbase, a Celsius, és a Paxos is rendelkezett számlával a banknál.

A Coinbase úgy nyilatkozott, hogy reményeik szerint a Signature banknál tartott körülbelül 240 millió dollárjukat hiánytalanul visszaadja majd a kormány, a Paxos pedig nyilvánosságra hozta, hogy 250 millió dollárt tartottak a bank számláin.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Celsius is hasonló nagyságrendű összegről számolt be, de a pontos összeget nem nevezték meg.

A jelenlegi információk alapján az USA Pénzügyi Felügyelőbizottsága március 29-ére ütemezett egy meghallgatást a Silicon Valley Bank és a Signature Bank ügyében.

A meghallgatáson a tervek szerint részt vesz az FDIC elnöke, Martin Gruenberg, és a Fed elnökhelyettese, Michael Barr is.

zeta

Olvastad már? Szabályozni fogják a kriptopénzeket Tajvanon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!