A Coinbase sem használja már a Signature Bank Signet szolgáltatását

-

A népszerű amerikai kriptotőzsde a Coinbase a jelentések szerint egy másik fizetési szolgáltatóval akar leszerződni, miközben arra várnak, hogy a Signature Bank körüli események hogyan rendeződnek.

A New York állami hatóságok több, mint egy hete vették át a bank irányítását, most pedig a Coinbase bejelentette, hogy abbahagyják a bank által üzemeltetett Signet használatát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A The Wall Street Journal hasábjain megjelent információk alapján a Coinbase felhasználói a banki nyitvatartási órákon kívül már nem érik el a Signetet, a tőzsde pedig aktívan keresi az új fizetési szolgáltatót, aki el tudja látni ezeket a feladatokat.

A kriptobarát Signature Bank esetében nem merült fel fizetésképtelenség, csőd, és semmilyen pénzügyi nehézség sem.

A hatóságok mégis szükségét érezték, hogy kisajátítsák a céget, hogy megvédjék az USA gazdaságát, és megerősítsék a bankszektorba vetett lakossági bizalmat, miután március első dekádjában a Silvergate Bank és a Silicon Valley Bank egyaránt pénzügyi problémákról számolt be.

Március 12-én a hatóságok viszont átvették a Signature Bank feletti irányítást.

A Szövetségi Betétbiztosító Társaság, az FDIC beszámolója szerint a bank pénzét, a betéteket és a hiteleket átküldték a New York Community Bancorp’s Flagstar Bank számláira.

Ebbe az összegbe nem számít bele a nagyjából 4 milliárd dollárnyi kriptopénz, amelyet a bank tárcáiban helyeztek letétbe.

A kormányzati vállalat elmondása alapján a kriptopénzeket közvetlenül a felhasználóknak juttatnák vissza, egy digitális bankszámla segítségével.

A kriptoipar ismert cégei közül a Coinbase, a Celsius, és a Paxos is rendelkezett számlával a banknál.

A Coinbase úgy nyilatkozott, hogy reményeik szerint a Signature banknál tartott körülbelül 240 millió dollárjukat hiánytalanul visszaadja majd a kormány, a Paxos pedig nyilvánosságra hozta, hogy 250 millió dollárt tartottak a bank számláin.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Celsius is hasonló nagyságrendű összegről számolt be, de a pontos összeget nem nevezték meg.

A jelenlegi információk alapján az USA Pénzügyi Felügyelőbizottsága március 29-ére ütemezett egy meghallgatást a Silicon Valley Bank és a Signature Bank ügyében.

A meghallgatáson a tervek szerint részt vesz az FDIC elnöke, Martin Gruenberg, és a Fed elnökhelyettese, Michael Barr is.

zeta

Olvastad már? Szabályozni fogják a kriptopénzeket Tajvanon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!