A Coinbase elhagyja az Egyesült Államokat?

-

A Coinbase vezérigazgatójának, Brian Armstrongnak egy londoni fintech-konferencián tett legutóbbi kijelentései beindították a spekulációkat arról, hogy a vállalat esetleg elhagyja a San Franciscó-i székhelyét – írja a Bloomberg.

Armstrong megjegyzései, amelyek rávilágítottak az Egyesült Államokban a szabályozási tisztaságért folytatott folyamatos küzdelemre, azt mutatták, hogy minden lehetőséget fontolóra vesznek, akár egy olyan országba való áttelepülést is, mint az Egyesült Királyság, amely kedvezőbb szabályozási környezetet kínálhat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek a megjegyzések egy sor, a Coinbase-t érintő szabályozási fejlemény közepette hangzottak el, mint például a vállalat közelmúltbeli összeütközése a Securities and Exchange Commission (SEC) hatósággal.

Hétfőn a SEC végrehajtási eljárást jelentett be a Bittrex tőzsde ellen, és John Reed Stark, az ügynökség korábbi tisztviselője szerint a Coinbase lehet a következő a sorban.

A Coinbase központjának esetleges áthelyezése mélyreható következményekkel járhat mind a vállalatra, mind az amerikai kriptopénzpiacra nézve.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Coinbase az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb tőzsdeként jelentős szerepet játszott a digitális valuták elterjedésének előmozdításában az Egyesült Államokban.

Egy esetleges távozás lehetővé tenné, hogy a progresszívebb és átláthatóbb szabályozási keretekkel rendelkező országok, mint például az Egyesült Királyság, átvegyék a vezetést.

zeta

Olvastad már? Az Arbitrum (ARB) 10%-kal emelkedett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!