A CEA éves jelentésében a kriptoipart támadja

-

Múlt héten a Gazdasági Tanácsadó Bizottság (CEA) kiadta éves jelentését, amelyben egy egész fejezetet szentelt a digitális eszközöknek.

A CEA azonban azzal érvelt, hogy a kriptoipar célja, hogy a kormányzati szabályozáson kívül létezzen, ez bukásra ítéli az iparágat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelentés különösen arra figyelmeztetett, hogy „a támogatók a nehezebb úton tanulták újra a korábbi pénzügyi válságok leckéit”.

Az iparágban sokan aggasztónak találták ezt az értékelést, tekintettel a jelenlegi szabályozási környezetre.

A Galaxy egyik jelentése megállapította, hogy „a CEA jelentés szerzői a kripto leghitványabb szereplőit idézik, mint az iparágra általánosságban jellemzőt”, utalva a BitConnectre, egy 2017-es hírhedt átverésre, amelyet a SEC csak 2021-ben jelentett fel. A jelentés szerint ez hibás értékelési módszer.

Mások azzal érveltek, hogy a jelentés kriptoval kapcsolatos hozzáállása csak arra ösztönzi a vállalatokat, hogy offshore-ba helyezzék át tevékenységüket, megfosztva az Egyesült Államokat az innovációtól, és kitéve a befektetőket a kockázatosabb üzleti gyakorlatoknak.

„A külföldi országok egyre elfogadóbbak a kriptoiparral szemben, miközben a kormányzatban egyesek egyre gyanakvóbbnak tűnnek a benne rejlő potenciállal szemben” – mondta Kristin Smith, a Blockchain Association vezérigazgatója.

„A kripto azért van itt, hogy maradjon, és biztonságosabb pénzügyi rendszert és olyan internetet kínálhat, amely a felhasználókat helyezi előtérbe.”

A Florida International University joghallgatói előtt nemrégiben tartott előadásában Hester Peirce, a SEC biztosa elismerte, hogy vannak olyan amerikai szabályozó hatóságok, amelyek megpróbálják kiszorítani a kriptót.

„A szabályozói világból néhányan nem bánják, ha a kriptoinnováció elhagyja az Egyesült Államokat” – mondta. „Nekem más a véleményem.”

A CEA jelentése idéz neves informatikusokat, akik aggodalmukat fejezik ki a kriptóval kapcsolatban, de a kritikusok szerint a szerzők nem veszik figyelembe azt a több ezer neves informatikus tudóst, akik szerint a blokklánc technológia forradalmi jelentőségű.

Olyan vezető egyetemek, mint az MIT, a Stanford, a UC Berkeley és a University College London kutatásokat végeznek a blokklánc és a kriptoeszközök területén, miközben számos kriptográfus és informatikus támogatja és fejleszti a blokklánc technológiát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az elmúlt héten számos váratlan szabályozási intézkedést hoztak a kriptopénzekkel foglalkozó szervezetek ellen.

Do Kwont, az összeomlott Terraform Labs alapítóját letartóztatták és vád alá helyezték, a Coinbase Wells értesítést kapott a SEC-től, és a SushiSwapot ugyanez a hivatal újabb értékpapír-szabálysértésekkel vette célba.

Peirce arra figyelmeztetett, hogy Gary Gensler elnök ambiciózus programja alapján a kriptoiparnak további végrehajtási intézkedésekre kell felkészülnie.

zeta

Olvastad már? Véletlenül vesztett el egy 135 ezer dollárt érő NFT-t a tulajdonosa

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!