A Cardano alapítvány kétszer több pénz fizet a hacereknek

-

A Cardano Foundation nemrég közölte, hogy megduplázta a hackereknek és fejvadászoknak felajánlott jutalmat, akik hibákat vagy sebezhetőségeket fedeznek fel a Cardano blokkláncon belül.
Az alapítvány szerint a hathetes akció, amely 2022. március 25-ig tart, része annak a folyamatos törekvésnek, hogy „vállalkozásai és ügyfelei biztonságban legyenek”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano márka megerősítése

A Cardano Alapítvány nemrég jelentette be, hogy elindít egy promóciót, amelynek keretében megduplázza a Cardano-ökoszisztémán belül sebezhetőségeket felfedező fejvadászoknak adott jutalom mértékét.
Február 14-től kezdődően a Cardano Node-ban kritikus sebezhetőségeket azonosító hackerek és fejvadászok maximum 20.000 dollárt kapnak.
A legalacsonyabb összeg, amelyet a legkevésbé kritikus hibát vagy sebezhetőséget a csomópontban felfedező hackerek kapnak, 800 dollár.
Másrészt a Cardano Walletben kritikus sebezhetőségeket felfedező fejvadászok számára maximum 15.000 dolláros kifizetést ajánlanak fel, míg a kevésbé kritikus sebezhetőségeket felfedező hackerek számára minimum 600 dolláros jutalom jár.

A hathetes akció elindításáról szóló döntését indokló nyilatkozatában a Cardano Foundation azt sugallta, hogy a sebezhetőségek megtalálása az, ami „biztonságban tarthatja a vállalatainkat és ügyfeleinket”.
Az alapítvány azt is elmondta:

„A Cardano márkát kívánjuk erősíteni ezzel a nyilvános bug bounty programmal, amely a Cardano blokkláncon kibocsátott kriptoeszközök eléréséhez és kezeléséhez szükséges alapvető elemekre terjed ki.”

A jutalmazási program hatálya

Közben a közlemény tisztázza, hogy „a bug bounty program hatálya nem terjed ki a UI vagy általános funkcionalitású hibákra”. Az alapítvány szerint azonban olyan hibákra vagy sebezhetőségekre is kiterjed, amelyek érzékeny információk kiszivárgásához vezethetnek.
Az olyan hibák, amelyek a szolgáltatás összeomlását okozzák, valamint a blokklánc minőségét veszélyeztető vagy károsító támadások szintén a jutalmazási program részét képezik.

Emellett az alapítvány arra kérte azokat a hackereket, akik olyan területeket fedeznek fel, amelyek „kihasználható sebezhetőségnek” tekinthetők, hogy keressék meg őket, hogy „eseti alapon” lehessen megállapodni ezek megvitatásáról.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép:Devendra BuyUcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!