A Cardano alapítvány kétszer több pénz fizet a hacereknek

-

A Cardano Foundation nemrég közölte, hogy megduplázta a hackereknek és fejvadászoknak felajánlott jutalmat, akik hibákat vagy sebezhetőségeket fedeznek fel a Cardano blokkláncon belül.
Az alapítvány szerint a hathetes akció, amely 2022. március 25-ig tart, része annak a folyamatos törekvésnek, hogy „vállalkozásai és ügyfelei biztonságban legyenek”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano márka megerősítése

A Cardano Alapítvány nemrég jelentette be, hogy elindít egy promóciót, amelynek keretében megduplázza a Cardano-ökoszisztémán belül sebezhetőségeket felfedező fejvadászoknak adott jutalom mértékét.
Február 14-től kezdődően a Cardano Node-ban kritikus sebezhetőségeket azonosító hackerek és fejvadászok maximum 20.000 dollárt kapnak.
A legalacsonyabb összeg, amelyet a legkevésbé kritikus hibát vagy sebezhetőséget a csomópontban felfedező hackerek kapnak, 800 dollár.
Másrészt a Cardano Walletben kritikus sebezhetőségeket felfedező fejvadászok számára maximum 15.000 dolláros kifizetést ajánlanak fel, míg a kevésbé kritikus sebezhetőségeket felfedező hackerek számára minimum 600 dolláros jutalom jár.

A hathetes akció elindításáról szóló döntését indokló nyilatkozatában a Cardano Foundation azt sugallta, hogy a sebezhetőségek megtalálása az, ami „biztonságban tarthatja a vállalatainkat és ügyfeleinket”.
Az alapítvány azt is elmondta:

„A Cardano márkát kívánjuk erősíteni ezzel a nyilvános bug bounty programmal, amely a Cardano blokkláncon kibocsátott kriptoeszközök eléréséhez és kezeléséhez szükséges alapvető elemekre terjed ki.”

A jutalmazási program hatálya

Közben a közlemény tisztázza, hogy „a bug bounty program hatálya nem terjed ki a UI vagy általános funkcionalitású hibákra”. Az alapítvány szerint azonban olyan hibákra vagy sebezhetőségekre is kiterjed, amelyek érzékeny információk kiszivárgásához vezethetnek.
Az olyan hibák, amelyek a szolgáltatás összeomlását okozzák, valamint a blokklánc minőségét veszélyeztető vagy károsító támadások szintén a jutalmazási program részét képezik.

Emellett az alapítvány arra kérte azokat a hackereket, akik olyan területeket fedeznek fel, amelyek „kihasználható sebezhetőségnek” tekinthetők, hogy keressék meg őket, hogy „eseti alapon” lehessen megállapodni ezek megvitatásáról.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép:Devendra BuyUcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!