A Bridgewater befektetési alap kutatási igazgatója, Rebecca Patterson szerint a szabályok egyértelműsége sokkal stabilabbá tenné a bitcoint, és a likviditást is növelné.

A megfelelő szabályzással a BTC így egy kifejezetten jó befektetési eszközzé válna az intézmények számára.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Patterson szerint az eszközosztály két legfőbb hátrányát, a volatilitást és az alacsony likviditást nagymértékben megtámogatná, ha a vonatkozó törvények letisztultak és egyértelműek lennének.

A Bloombergnek adott interjújában ezeket emelte ki, mint a Bridgewater szemében a legnagyobb akadályokat, amelyek miatt egyelőre nem lépnek be a bitcoin piacára.

„Egy-egy tweet hatására 10%-ot mozoghat a BTC árfolyama, az intézményi befektetők szemében ez nem számít jó értéktároló tulajdonságnak. Ez a volatilitás tízszerese a dollárénak. De még a venezuelai bolivárnak is a duplája.”

Patterson szerint viszont ha letisztul a szabályozás, ezek a problémák teljesen megszűnhetnek.

„Minél jobb lesz a szabályzás bitcoin és a ráépülő ökoszisztéma esetén, a befektetők annál nagyobb biztonságban fogják magukat érezni, annál kényelmesebb lesz nekik a beszállás. Likviditást fognak hozni a piacra, ez pedig lecsökkenti a volatilitást. Persze nem tudjuk, hogy az USA esetében ez mikor jön el.”

A cég jelenleg nem alternatív pénzként tekint a bitcoinra, hanem inkább digitális aranyként, elmondásuk szerint „ez a legjobb hasonlat, hogy valójában mi is a bitcoin”.

Patterson úgy látja, a legtöbb befektető jelenleg az inflációs félelmek miatt fordulna a bitcoin felé, válaszul a központi bankok végtelennek tűnő pénznyomtatására.

A Bridgewater szemében viszont a bitcoinnak még bizonyítania kell.

„Nem tudjuk biztosra mondani, hogy tényleg globálisan elterjedt digitális arany lesz a bitcoinból. Igen, idővel azzá válhat. De most még nem tudjuk ezt biztosra mondani. Ez pedig eléggé befolyásolja, hogy az ügyfeleinknek ajánljuk-e egyáltalán, mint befektetési formát.”

Olvastad már? 5 millió dollárnyi bitcoint utalt valaki, amely 2010 óta nem mozdult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!