A két férfi, Jehanzeb Amar és Salahydin Warsame Dél-Amerikából vásárolta a kokaint.

Az Egyesült Királyság bírósága két férfit ítélt el, akik több mint 3,5 millió fontot (4,87 millió dollárt) kerestek bitcoinban azzal, hogy Dél-Amerikából behozott kokaint adtak el a dark weben – jelentette a Birmingham Live.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jehanzeb Amar – a tevékenység vezetője – és Salahydin Warsame kokaint árusított az angliai Birminghamből. A „LetsWork” és a „TheOnlyLw” nevű dark webes közösségimédia-oldalakat használták a kábítószer vásárlásához, amely Kolumbiából, Peruból és Bolíviából érkezett.

A titkosrendőrségnek sikerült lebuktatnia a műveletet, amely során heroint, több ezer LSD-tablettát, valamint 30.000 font készpénzt is találtak.

A két 29 éves férfi, beismerte a kokain-, a heroin- és az LSD-árusítás vádját, valamint az illegális szerek vásárlását is.

Szerdán Amart 13 év és hat hónap börtönre ítélték, míg Warsame rövidebb, 10 év és hat hónapos büntetést kapott.

Az ügyész, Michael Harrison a bíróságnak elmondta, hogy titkosrendőrség 2020 februárja óta vizsgálta a két dark webes közösségimédia-oldalt – jelentette be a Birmingham Live.

Elmondta azt is, hogy tavaly március 27-én egy beépült rendőr a kábítószerek képeit böngészte amikor észrevette, hogy a két oldal egyikén több mint 1000 előfizető van.

Amart coventry-i címén tartóztatták le, ahol a kábítószerek előkészítését végezték, azok jövőbeni értékesítéséhez. Warsamét saját autójában tartóztatták le, ahol a rendőrök egy kilogramm kokaint és 250 gramm heroint találtak nála.

(Forrás: Decrypt.com)

Olvastad már? A Yearn Finance majdnem annyit keresett márciusban, mint 2020-ban

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂